تنهایی، سخت ترین بحران دوران سالمندی/در دوران کرونایی مراقب سالمندان باشیم
دکترای روانشناسی بالینی بیمارستان دکتر شریعتی شهرستان فسا گفت: تنهایی، سختترین بحران دوران سالمندی است و این قشر نیازمند برقراری تعاملات اجتماعی است تا از بسیاری خطرات ناشی از گوشهگیری همچون افسردگی مصون بماند.
به گزارش وب دا فسا؛ دکتر آمنه مدرکی افزود: در این روزهای کرونایی که سالمندان مجبور به ماندن در خانه و دوری از حضور در تجمعات هستند، می بایست وقتی به دیدارشان می رویم ضمن رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از وسایل حفاظتی، احتیاجاتشان را با رعایت تمام شرایط بهداشتی تامین کنیم.
این روانشناس بالینی اضافه کرد: سالمندان را باید از شنیدن اخبار و وقایع ناگوار درباره کرونا دور کرد و به آنها مشاوره داد و مهربان بود.
به گفته وی یکی دیگر از خطراتی که افراد سالمند را پس از انزوای طولانی در خانهها تهدید میکند، کاهش فعالیتهای فیزیکی و در نهایت به خطر افتادن سلامت جسمی آنها است.تشویق سالمندان به داشتن فعالیت فیزیکی روزانه حتی در داخل چهاردیواری خانه، بسیار ضروری است.سالمندان می بایست فعالیت فیزیکی سرگرم کننده داشته باشند تا تشویق شوند هر روز آن را انجام دهند.
دکتر مدرکی بیان کرد: از آنجا که بسیاری از افراد مسن از نظر جسمی در وضعیت مناسبی قرار ندارند اضطراب و افسردگی غیر طبیعی می تواند سیستم ایمنی این افراد را دچار اختلال و آنها را مستعد ابتلا به بیماری های جسمی کند.
وی تاکید کرد: حد متعادلی از نگرانی می تواند باعث توجه فرد به رعایت نکات بهداشتی شود اما اگر این نگرانی از حد بگذرد فرد را دچار مشکل می کند .
به گفته روانشناس بالینی بیمارستان دکترشریعتی فسا، افرادی که پرستاری از سالمندان را بر عهده دارند نیز می بایستبا استفاده از ماسک بخصوص در زمان ارایه خدمات به سالمند، شستن مرتب دستها با مواد ضدعفونیکننده و پرهیز از مواجهه با سایر افراد و حضور در اجتماعات یا تماس با افراد مبتلا یا محتمل، برای محافظت از سالمند تحت نظر خود در برابر کووید ۱۹ تلاش کنند.