تغذیه نقش اساسی در کنترل و پیشگیری از عوارض ناشی از فشار خون بالا دارد
کارشناس ارشد تغذیه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا با بیان اینکه از پرفشاری خون بعنوان قاتل خاموش نام برده می شود، گفت: تغذیه نقشی اساسی در کنترل و پیشگیری از عوارض ناشی از فشار خون بالا دارد.
به گزارش وب دا؛ مهندس سارا اسدیبه نکات تغذیه ای برای افراد دارای فشار خون بالا اشاره کرد و به بیماران مبتلا به پرفشاری خون توصیه کرد: مصرف نمک را کاهش دهید. تعریف شوری یا کم نمک بودن غذاها بسته به ذائقه ای است که در خود ایجاد کرده ایم. به راحتی می توانید با طعم دار کردن غذا با سایر طعم دهنده ها مانند سبزي هاي تازه یا خشک، سير ، ليمو ترش تازه ، آب نارنج ، آويشن ، شويد و ... به جای نمک، میزان نمک غذای خود را کاهش داده و عادت غذایی جدید و سالمی را ایجاد کنید.
این کارشناس ارشد تغذیه، پتاسیم را عنصری مهم در کنترل فشار خون دانست و اضافه کرد: با افزایش مصرف میوه ها و سبزیجات، پتاسیم دریافتی خود را افزایش دهید. موز، زردآلو، انجير، گريپ فروت، هلو، انگور و آلو، سيبزميني، سير، بروكلي، كدو سبز، قارچ و گوجهفرنگي و سبزيها سرشار از پتاسيم هستند. حبوبات نيز از اين نظر غنی هستند .
وی ادامه داد: غذاهاي كنسرو شده و برخی از مواد غذايي بسته بندي شده آماده، داراي مقادير زيادي نمك هستند. زمان خرید مواد غذایی، برچسب مواد غذایی را بخوانید و غذاهایی را انتخاب کنید که نمک کمتری دارند.
اسدی تاکید کرد: برنامه تحرک منظم داشته و در صورت داشتن اضافه وزن یا چاقی اقدام به درمان آن نمایید.
کارشناس ارشد تغذیه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا به رژیم غذایی دش بعنوان یکی از برنامه های غذایی که فشار خون را به نحو موثری کاهش می دهد، اشاره و اظهار کرد: در برنامه غذايي دش بایستی مصرف چربي ها کاهش و مصرف ميوه و سبزيجات، شير بدون چربي يا كم چرب افزایش یابد. اين برنامه غذايي سرشار از میوه ها و سبزیجات، تمامي حبوبات، ماهي، مرغ ، ماكيان و مغزهاست. بر كاهش مصرف گوشت قرمز، شيريني ها، شكر و تنقلات شيرين تاكيد دارد. اين برنامه غذایي غني از مواد معدني پتاسيم، كلسيم، منيزيم و نيز آنتی اکسیدان ها و فيبر است.