بیماری آنفلوانزا، پرونده الکترونیک سلامت و مسایل بهداشتی محورهای نشست شورای سلامت شهرستان فسا
نشست شورای سلامت شهرستان فسا با حضور فرماندار ویژه، هیات رییسه دانشگاه علوم پزشکی و مسوولین ادارات و اعضای شورای سلامت در فرمانداری ویژه شهرستان برگزار گردید و مهمترین مسایل حوزه سلامت شهرستان مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
به گزارش وب دا فسا؛ معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان فسا در جلسه شورای سلامت گفت: توجه به سلامت شهروندان از اولویت های اصلی دولت است و دولت تدبیر و امید نگاه ویژه ای به حوزه سلامت دارد به گونه ای که هم اکنون شهرستان فسا به عنوان یکی از قطب های اصلی سلامت در سطح استان فارس، از امکانات و قابلیتهای برجسته ای برخوردار است .
مهندس حسین آرگیو ادامه داد: در زمینه ی حفظ و تداوم سلامت شهروندان با کسی تعارف نداریم و هر جا که ببینیم مشکلی در این عرصه وجود دارد، به صورت جدی و اساسی ورود پیدا می کنیم و باید به گونه ای برنامه ریزی کرد که مردم نسبت به تامین سلامت خود اطمینان حاصل کنند .
وی تاکید کرد: برای مقابله با شیوع و گسترش آنفولانزا، ضروری است که آموزش های لازم به عموم مردم داده شود تا شهروندان ضمن رعایت نکات بهداشتی، بتوانند خود را در مقابل این بیماری مصون سازند .
فرماندار ویژه شهرستان به پرونده الکترونیک سلامت اشاره کرد و افزود: به منظور سامان دهی و شفافیت در بحث خدمات درمانی و بهداشتی، لازم است که این خدمات به صورت الکترونیکی و با حذف دفترچه های کاغذی صورت پذیرد که البته دولت نیز مصمم به اجرای این برنامه به صورت کلی است .
آرگیو خاطرنشان کرد: سامان دهی اغذیه فروشان سیار، پرنده فروشان و قهوه خانه هایی که مبادرت به عرضه قلیان می نمایند، رعایت مسایل زیست محیطی، ورود بخش خصوصی به مقوله درمان و سلامت ، کنترل آسیب های اجتماعی از جمله اعتیاد و خودکشی و سالم سازی محصولات کشاورزی از جمله مواردی است که باید در دستور کار قرار گیرد و دستگاه های متولی موظف به اقدامات لازم و برنامه ریزی جهت تحقق این امور هستند .
آرگیو ارایه خدمات حوزه بهداشت و درمان شهرستان را بسیار خوب دانست و گفت: همکاری و تعامل بین بخشی می تواند به عنوان یک اصل مهم، تاثیر بسزایی در رفع برخی مشکلات حوزه سلامت شهرستان داشته باشد.
پرونده الکترونیک سلامت بحث جدی و مهم دولت تدبیر و امید
در ادامه این نشست رییس دانشگاه علوم پزشکی فساضمن قدردانی از همراهی و جدیت مجموعه مسوولین شهرستان در بحث سلامت مردم گفت: سلامت یک مقوله عام است و همه دستگاهها و نهادها در تامین و ارتقای سلامت شهرستان تاثیرگذار هستند.
دکترعلی اصغر خالقی با اشاره به شیوع بیماری آنفلوانزا در فصل سرما بیان کرد: در این خصوص تدابیری اندیشیده شده است و با اطلاع رسانی و آموزش مناسب به عموم جامعه بخصوص گروههای در معرض خطر، میزان انتشار بیماری مهار گردید و امیدواریم با همکاری مردم و سایر ادارات بتوانیم از این اپیدمی بیماری به سلامت عبور کنیم.
وی موضوع پرونده الکترونیک سلامت را بحث جدی و مهم دولت تدبیر و امید دانست و اضافه کرد: این طرح امسال اجرا خواهد شد و دانشگاه علوم پزشکی فسا در بحث آماده سازی سخت افزاری و نرم افزاری این طرح در کشور پیشگام است.
رییس دانشگاه با تاکید بر اینکه سلامت مردم قابل مماشات نیست، ادامه داد: مسایل زیست محیطی، پرنده فروشی ها، عرضه متادون و دارو در برخی از واحدهای کالاهای پزشکی، عرضه قلیان در اماکن عمومی و ... از جمله مشکلات در شهرستان فسا می باشد که امیدواریم در شورای سلامت، تدابیری برای حل این مشکلات اندیشیده شود.
رعایت بهداشت فردی و شستن صحیح دستها بهترین راه پیشگیری از آنفلوانزا
همچنین معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فسا گزارشی از بیماری آنفلوانزا در شهرستان فسا ارایه کرد و گفت: با آموزش ها و همکاری مردم و سازمانها در بحث پیشگیری، این بیماری در شهرستان کنترل شده است و ضروری است عموم جامعه با رعایت بهداشت فردی و شستن صحیح دست ها در طول روز از انتشار ویروس آنفلوانزا جلوگیری نمایند.
دکتر جلال کریمی به برخی از مشکلات بهداشتی موجود شهرستان در ارتباط با سلامت مردم اشاره کرد و افزود: وجود پرنده فروشیهای غیربهداشتی، عدم ساماندهی عرضه کنندگان سیار مواد غذایی گرم، دفع نامناسب فضولات دامی، وجود سگهای بلاصاحب و عرضه قلیان در اماکن عمومی از جمله این مشکلات می باشد که نیازمند توجه جدی به آن است.
در این نشست سایر ادارات و نهادهای شهرستان به بحث و تبادل نظر پیرامون مسایل مطرح شده پرداختند .