برگزاری نشست فوق العاده شورای سلامت شهرستان فسا و بررسی راههای پیشگیری از شیوع کرونا ویروس جدید
رییس دانشگاه علوم پزشکی فسا در نشست فوق العاده شورای سلامت شهرستان گفت: برای مهار بیماری کووید 19 به عزم جدی آحاد مردم و همه دستگاهها، نهادها و گروهها در کنار دانشگاه علوم پزشکی برای آگاهی بخشی و همچنین رعایت توصیه های بهداشتی نیاز است .
به گزارش وب دا فسا؛ دکتر علی اصغر خالقی با بیان اینکه ویروس کرونا به استان فارس هم رسید، گفت: در شهرستان فسا 5 مورد مشکوک به این بیماری هستند که جواب قطعی آزمایش یک نفر از طرف وزارت بهداشت در لیست سه نفره فارس مثبت اعلام شد که الان حال عمومی این بیمار خوب می باشد و تحت مراقبت است و بیماران مشکوک بستری نیز حال عمومی خوبی دارند.
وی در خصوص ویروس کووید 19 گفت: این یک ویروس بدون شناسنامه از خانواده کرونا است که فرایند تشخیص آن راحت نیست و دستگاه real time روز دوشنبه ظهر به استان فارس وارده شده است که این دستگاه فقط تشخیص وجود نوعی از خانواده کرونا می دهد و اگر مثبت شد نمونه برای تشخیص کووید 19 (کرونا ویروس جدید) به تهران ارسال می شود.
دکتر خالقی اضافه کرد: دانشگاه علوم پزشکی فسا در سال گذشته یک دستگاه real time خریداری کرده است و همکاران ما پیگیر هستند تا کیت تشخیص کرونا به فسا داده شود تا بتوانیم تشخیص اولیه را در فسا انجام دهیم.
وی ادامه داد: برخی افراد ناآگاهانه و با ارسال مطالب غیرعلمی و نادرست و قضاوتهای غیرتخصصی در فضای مجازی موجب تشویش اذهان عمومی می شوند و زحمات و تلاش های همکاران ما که خط مقدم مقابله با این بیماری هستند را نادیده گرفته و موجب می شوند خستگی در بدن آنها بماند.
تجهیزات حفاظت شخصی در بیمارستانها برای کادر درمانی که با بیماران مبتلا یا مشکوک در تماس هستند در نظر گرفته شده است و در اختیار آنها می باشد.
استدعا داریم دستگاههای مرتبط با احتکارگران و گرانفروشان ماسک و ضدعفونی کننده ها که این روزها با سلامت و روان مردم بازی می کنند برخورد جدی شود.
در ادامه امام جمعه فسا با بیان اینکه محصولات و خروجی هر علمی چه علوم تجربی و انسانی و چه علوم عقلی و نقی و شرعی خصوصا آن محصولاتی که در زندگی مردم تاثیر دارد، حجت شرعی است، تاکید کرد: در خصوص بیماری کرونا توصیه ها ونظرات وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی بر مردم حجت شرعی است .
حجت الاسلام جمالی زاده بر لزوم آگاهی بخشی و اطلاع رسانی به مردم تاکید کرد.
معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان فسا از زحمات و اقدامات پرسنل و عوامل مجموعه دانشگاه و بیمارستانها که در خط مقدم این بیماری هستند تقدیر و تشکر نمود.
حسین آرگیو بر ضرورت رعایت اصول بهداشتی در خصوص پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا تاکید کرد و تلاش مسوولین ذیربط را در زمینه ی مبارزه با این بیماری قابل توجه دانست .
وی در ادامه تصریح کرد:از مردم فهیم شهرستان فسا انتظار می رود که تمام موارد بهداشتی در خصوص پیشگیری از بیماری کرونا را با دقت و جدیت رعایت کنند و تحت تاثیر برخی التهابات غیر واقعی در فضای مجازی قرار نگیرند و تنها اخبار موثق را از مجاری قانونی و رسمی مانند صدا و سیما و دانشگاه علوم پزشکی و سایر مراکز رسمی دریافت نمایند .
وی اضافه کرد: مرجع اخبار فقط دانشگاه علوم پزشکی می باشد و پلیس فتای شهرستان بصورت جدی با شایعه پراکنان و برهم زنندگان آرامش مردم در فضای مجازی برخورد نماید.
معاون بهداشت دانشگاه با اشاره به علایم این بیماری شامل تب، سرفه و تنگی نفس گفت: این ویروس در هوا معلق نمی ماند و روی سطوح از چند ساعت تا 9 روز می تواند زنده بماند و مردم می بایست بهداشت دست ها را رعایت کنند و چندین مرتبه در روز با آب و صابون بشویند و دیگر توصیه ها را رعایت کنند.
دکتر جلال کریمی افزود: این ویروس با خیز آرام می آید و سرعت ابتلای بالاتری از آنفلوانزا دارد و باید سیکل انتشار آن را قطع نماییم که این موضوع نیاز به همکاری مردم و ادارات مختلف دارد و آموزش به اقشار مختلف با روشهای گوناگون در حال انجام است و اقدامات کنترلی و پیشگیری توسط بهداشت محیط و ... همچون تعطیلی قهوه خانه ها و مراکز تجمعات و مکان های پرازدحام و گندزدایی اماکن و وسایل نقلیه عمومی اعلام و در حال برنامه ریزی انجام توسط معاونت بهداشت و ادارات مربوطه می باشد .