• 1397/07/26 - 20:13
  • - تعداد بازدید: 104
  • - تعداد بازدیدکننده: 104
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

برگزاری نشست روز جهانی غذا در فسا؛ تاکید بر ضرورت شکل گیری تفکر و ایده های جدید در جهت کاهش و مقابله با گرسنگی/لزوم فرهنگ سازی و تغییر سبک زندگی و تغذیه ای مردم

3611

به گزارش وب دا؛ نشست گرامیداشت روز جهانی غذا با حضور معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان، هیات رییسه دانشگاه علوم پزشکی و روسای ادارت و سازمانها و نهادهای شهرستان فسا در معاونت غذا و دارو برگزار گردید.


در این نشست آقای سلیمان کرمی معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان فسا گفت: میزان ابتلا به برخی از بیماری ها نشانگر لزوم تغییر سبک زندگی و تغذیه ای در اقشار مختلف مردم است .


کرمی افزود: داشتن جامعه اي سالم و پويا يكي از مهمترين اولويت هاي توسعه در هر كشور است و اين زماني محقق ميشود كه رعايت بهداشت عمومي و محيط و بهداشت غذايي و بهداشت فردي و اجتماعي به فرهنگي عمومي تبديل شود


فرماندار ویژه شهرستان فسا تاکید کرد: جهاد كشاورزي ما بايد سلامت محصول توليدي را مهمترين هدف توليد در نظر بگيرد و براي آن برنامه ريزي داشته باشد .


وی اظهار داشت: از انجمن هاي تخصصي و مردم نهاد انتظار است براي آگاهي فضاي اجتماعي تلاش كنند و راههاي انتخاب مواد غذايي سالم از ناسالم را به مردم معرفی کنند.


دکترخالقی رییس دانشگاه علوم پزشکی فسا با اشاره به اینکه غذا از ابتدایی ترین و بزرگترین دغدغه های بشر بوده است، گفت: طبق گزارش های فائو میزان گرسنگی در جهان پس از یک دوره کاهش، بار دیگر رو به افزایش گذاشته است. اکنون بیش از 815 میلیون نفر در دنیا از سوء تغذیه مزمن رنج می برند، در حالیکه 600میلیون نفر از چاقی رنج برده و 1.3 میلیارد نفر دیگر نیز دچار اضافه وزن هستند.


دکترخالقی با اشاره به آیات و روایات درخصوص تعادل و میانه روی در تغذیه و همچنین ضرورت باخبر شدن از حال همنوع، گفت: همه ما موظفیم به موضوع گرسنگی و راهکارهای صحیح در جهت کاهش و مقابله با آن توجه ویژه داشته باشیم و تمام سعی خود را در این زمینه به کار گیریم و برای این کار به یک روش جدید تفکر نیاز داریم.


ریاست دانشگاه افزود: باید عاقلانه تر از منابع جهان استفاده نموده و رژیم های غذایی مناسب را دنبال کنیم و در عین حال باید از اتلاف موادغذایی پرهیز کنیم و عادات روزانه خود را در دستیابی به سبک زندگی پایدارتر تغییر دهیم.


دکترخالقی با اشاره به برخی از گزارش های سازمانهای جهانی در خصوص گرسنگی، افزود: طبق این گزارش ها، باید برای پیشگیری از از بحران غذا چاره ای اندیشید و راه حل مناسبی پیدا کرد. چرا که در غیر اینصورت به دلیل کمبود غذا ، جهان دچار نزاع و هرج و مرج داخلی و بین المللی خواهد شد.


وی با اشاره به اینکه امسال روز جهانی غذا از سوی سازمان فائو با شعار "رفتار ما آینده ما را می سازد، تلاش برای دنیای بدون گرسنه تا سال 2030" اعلام شده است، تاکید کرد: ضمن توجه به مساله امنیت و تامین غذا باید به ایمنی و سلامت غذا نیز توجه بسیاری نمود . مصرف فرآورده های غذایی سالم و بهداشتی می تواند از بروز بیماریها و تحمیل هزینه های سنگین به نظام سلامت کشور جلوگیری نماید و سیاست های جاری وزارت بهداشت و سازمان غذا ودارو نیز دقیقا در این راستا قرار دارد .


دکترمریم بهمنیار معاون غذا و داروی دانشگاه گفت: بیماریهای غیرواگیر مهمترین علت مرگ و میر در کشور به شمار می روند. بطوری که 76 درصد کل بار بیماریها در ایران به بیماری های غیرواگیر اختصاص دارد .


دکتربهمنیار با بیان اینکه تغذیه نامناسب و مصرف زیاد قند، نمک و چربی یکی از مهمترین عوامل خطر بیماریهای غیرواگیر است، افزود: از این رو کاهش مصرف قند، نمک و چربی از برنامه های اصلی سازمان غذا و دارو می باشد و درج جدول نشانگر تغذیه ای بر روی فرآورده های خوراکی و آشامیدنی یکی از اقدامات در این زمینه است.


معاون غذا وداروی دانشگاه با اشاره به برخی از اقدامات شاخص، گفت: تغییر فرمولاسیون و کاهش میزان قند، نمک و چربی در فرآورده های غذایی و آشامیدنی، مقابله با قاچاق و بازرسی از مراکز عرضه لوازم آرایشی و بهداشتی و معرفی برچسب اصالت و سلامت کالا و اعطای نشان ایمنی و سلامت به تولیدکنندگان محصولات سالم و.. از اقدامات شاخص معاونت غذا و داروی دانشگاه می باشد.


در ادامه مهندس زهرا مجدی گزارشی از عملکرد مدیریت نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی معاونت غذا و دارو ارایه نمود و سایر اعضای حاضر در جلسه نیز به بیان دیدگاه های خود پرداختند.


در پایان این نشست مقرر شد کارگروه های تخصصی در زمینه امنیت غذایی توسط معاونت غذا و دارو با ادارات مرتبط تشکیل گردد.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 2209
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تصاویر

3611 3611
عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: