برگزاری دوره آموزشی بهداشت روان کارکنان و نقش مدیران در سلامت روان با حضور مسوولین ادارات شهرستان فسا/20 تا 40 درصد کارمندان دچار عوارض روانی ناشی از محیط کار می شوند.
به گزارش وب دا؛ بمناسبت هفته سلامت روان و با توجه به شعار "سلامت روان در محیط کار" و نامگذاری یک روز با عنوان " نقش کارفرما در سلامت روان محیط کار" یک دوره کلاس آموزشی تحت عنوان بهداشت روان کارکنان و نقش مدیران در سلامت روان با همکاری معاونت بهداشت، فرمانداری ویژه و شهرداری با حضور مدیران و معاونین ادارات و سازمانهای شهرستان فسا در محل پارک و باغ شهرداری از ساعت 7 صبح برگزار گردید.
این برنامه با پیاده روی حاضرین آغاز و در ادامه آقای بلاغی معاون فرمانداری ویژه شهرستان و دکترکریمی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فسا به بیان مطالبی در خصوص اهمیت سلامت روان کارکنان پرداختند.
در ادامه دکترسیدمحمدحسین اجاقی کارشناس مسوول سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه ضمن بیان تاثیر عوامل موثر در محیط کار بر سلامت روان، گفت:40 – 20 درصد کارمندان دچار عوارض روانی ناشی از محیط کار می شوند که اهمیت سلامت روان در محیط کار را گوشزد می کند.
دکتراجاقی افزود: اگر مدیران سازمانها، مهارتهای لازم برای مقابله با فشارهای روانی درون و برون سازمانی را کسب نکنند، خود به عنوان عامل فشارزا برای افراد تحت نظارتشان در می آیند و کارکنان نیز آثار مخرب این فشارهای روانی را به مدیر واحد منتقل می کنند و این چرخه معیوب همچنان ادامه پیدا می کند و باعث کاهش کارایی و افزایش نارضایتی در ادارات و سازمانها می شود.
کارشناس مسوول سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه با بیان اینکه سرعت و فشار در قرن بیست و یک واژه های کلیدی هستند، اظهار داشت: بسیاری از مردم و به ویژه کارکنان احساس می کنند که سوار بر یک نوع دستگاه تردمیل هستند و فرار از روی آن امکان پذیر نیست .
وی تاکید کرد: فشارهای روانی و استرس های شغلی در نهایت به افسردگی و فرسودگی شغلی منجر می شود و از هر 10 کارمند 1 نفر به دلیل افسردگی مرخصی می گیرد.
دکتراجاقی با تاکید بر اینکه یک کارمند به طور متوسط 60 درصد از ساعات بیداری خود را در محل کار می گذراند، گفت: به یاد داشته باشیم مدیران قدرت ذهن خوانی ندارند و انگشت شمارند کارمندانی که وقت بگذارند و بررسی کنند که چه چیزی کارشان را ملال انگیز و زجرآور می کند و چگونه می توانند این مشکل را برطرف کنند .
کارشناس مسوول سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه پبشنهاداتی را برای بهبود سلامت روان در محیط کار ارایه نمودند.
1- مدیران ادارات جلساتی با کارمندان تشکیل دهند تا آنان بتوانند راحت احساسات خود را بیان کنند.
2- کارگاه آموزشی برای کارکنان تشکیل و توسط کارشناسان سلامت روان معاونت بهداشت تدریس گردد.
3- صندوق هایی در نظر گرفته شود تا کارکنان بتوانند به راحتی نقطه نظرات و مشکلات سلامت روان خود را به رییس انتقال دهند.
گفتنی است برگزاری کارگاه آموزشی"کنترل استرس در محیط کار" جهت همکاران ستادی، برگزاری کارگاه آموزشی"کنترل استرس در محیط کار" جهت همکاران مراکز بهداشتی شهری و روستایی، دوره آموزشی جهت مدیران و روسای ادارات و سازمانهای شهرستان فسا، کوهنوردی و پیاده روی برای پرسنل ستادی و همزمان در روستاها جهت همکاران و اصناف هر منطقه، سخنرانی ائمه جمعه شهرستان فسا و شهرهای زاهدشهر، ششده، میانشهر و نوبندگان در خصوص اهمیت سلامت روان، برگزاری کارگاه آموزشی"کنترل استرس در محیط کار" جهت سفیران سلامت در بعضی از مدارس شهرستان، همایش بزرگ کارکنان ادارات و کارخانجات دولتی و غیر دولتی شهرستان فسا و ... از جمله اقدامات واحد سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه در این هفته می باشد.