برداشتن فشار از روی ناحیه مستعد و تغییر مرتب پوزیشن بدن از راههای درمان زخم فشاری(زخم بستر)
به گزارش وب دا؛ جمیله خوش خلق کارشناس ایمنی بیمار در بیمارستان دکتر علی شریعتی فسا گفت: عفونت پوست، عفونت استخوان و مفصل، عفونت خون و سرطان از مهمترین عوارض زخم فشاری هستند.
وی در کنفرانس "زخم فشاری" بیان کرد: زخم فشاری زخمی است که در اثر فشار طولانی مدت و بدون حرکت پوست بدن با سطوح سفتی مانند تختخواب، ویلچر و ... به وجود میآید.
به گفته وی خوابیدن طولانیمدت در یک وضعیت ثابت، سائیدگی در صندلی یا بستر، استفاده از لگن نامناسب یا کشیدگی با ملحفه میتواند به بخشی از پوست یا بافت بدن آسیب بزند.
جمیله خوش خلق با بیان اینکه بیماران مستعد زخم فشاری یا در حال کما و افراد فلج شده وابسته به صندلی چرخدار از افراد در معرض خطر ابتلا به زخم فشاری هستند، اظهار داشت: زخم فشاری اغلب در بخشهای استخوانی بدن ایجاد میشود زیرا در این قسمتها فشار بیشتری بر پوست وارد میشود و چربی کمتری برای محافظت از این ناحیه وجود دارد.
به گفته وی زخم فشاری یکی از عوارض شایع بیماریهای مزمن و بستری شدنهای طولانی مدت است.
کارشناس ایمنی بیمار با اشاره به اینکه این بیماری در سنین بالا به علت بیماریهای مربوط به کهولت و بی تحرکی شیوع بیشتری دارد اظهار داشت:روشهای درمان زخم های فشاری برپیشگیری از بدتر شدن بیماری و بازگرداندن مجدد سلامتی به پوست تمرکز دارند.
این کارشناس برداشتن فشار از روی ناحیه مستعد و تغییر مرتب پوزیشن بدن را از جمله راههای درمان زخم فشاری برشمرد و اضافه کرد: زخم را کمی مرطوب نگهدارید و اجازه ندهید که در هنگام تعویض پانسمان خشک شود اما بافتهای سالم اطراف زخم فشاری را تمیز و خشک نگهدارید.
به گفته وی زخمهای فشاری وخیم را میتوان به کمک عمل جراحی درمان نمود.
کنفرانس زخم فشاری در سالن کنفرانس بیمارستان دکتر علی شریعتی با حضور کادر درمان این بیمارستان برگزار شد.