روز جهانی قلب۲۰۲۳
از قلب استفاده کن، قلب را بشناس شعار روز جهانی قلب/وقتی بیشتر بدانیم، بهتر می توانیم از قلب خود مراقبت کنیم
به دلیل عدم آگاهی در مورد سلامت قلب و عروق و برخی عادات سبک زندگی، بیماری های قلبی - عروقی یکی از دلایل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان شده است.
به گزارش وب دا فسا؛ روز جهانی قلب یک رویداد مهم سالانه است که هر سال در 29 سپتامبر برگزار می شود.
این روز با سازماندهی فعالیتها و رویدادهای آگاهیرسانی مختلف در سطح جهانی برای افزایش آگاهی در مورد بیماریهای قلبی و اقدامات پیشگیرانه آن برای مدیریت بیماریهای قلبی عروقی گرامی داشته میشود. این رویدادها عمدتاً بر آموزش افراد در مورد علائم و نشانه های بیماری قلبی - عروقی برای جلوگیری از هر گونه عوارض بیشتر و تشویق مردم به ایجاد سبک زندگی سالم برای پیشگیری و کنترل هر گونه بیماری قلبی متمرکز است.
اهمیت روز جهانی قلب:
قلب یکی از اندام های حیاتی بدن انسان است که عملکرد نادرست آن ممکن است منجر به مرگ شود، بنابراین مراقبت از سلامت قلب برای همه ضروری است.
به دلیل عدم آگاهی در مورد سلامت قلب و عروق و برخی عادات سبک زندگی، بیماری های قلبی - عروقی یکی از دلایل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان شده است.
حمله قلبی، سکته مغزی و بیماری عروق کرونر قلب یکی از شایع ترین دلایل مرگ و میر ناشی از اختلالات قلبی عروقی است. این اختلالات قلبی تقریباً 85 درصد از کل مرگ و میرهای ناشی از بیماری های قلبی عروقی را تشکیل می دهند.
روز جهانی قلب نقش حیاتی در ایجاد آگاهی برای آموزش مردم در سراسر جهان برای درک اهمیت سلامت قلب و گرد هم آوردن سایر سازمان ها برای مشارکت فعال در سازماندهی رویدادهای مختلف برای ایجاد آگاهی ایفا می کند.
موضوع روز جهانی قلب در سال ۲۰۲۳ "از قلب استفاده کن، قلب را بشناس" است، یک فراخوان یادآوری به همه در سراسر جهان برای مراقبت از قلب خود.
این موضوع بر روند حیاتی شناختن قلب خود در ابتدا تاکید دارد؛ وقتی بیشتر بدانیم، بهتر می توانیم از قلب خود مراقبت کنیم.
آگاهی و حمایت از مدیریت بیماری های قلبی عروقی در کشورهای مختلف متفاوت است، کشورهای فقیر و در حال توسعه دسترسی کافی به آگاهی و امکانات مراقبت از قلب ندارند، که باعث 75 درصد از کل مرگ و میرهای قلبی عروقی در این کشورها می شود که با سازماندهی و مشارکت در برنامه های آگاهی بخشی قابل بهبود است.
در سطح جهانی برای کمک به بشریت هرکسی میتواند برای مبارزه با آلودگی هوا که 25 درصد از کل مرگهای قلبی عروقی و حدود 70 میلیون مرگ و میر در جهان را به خود اختصاص میدهد، به طبیعت سالم کمک کند.
استرس و سبک زندگی نامناسب از عوامل خطر مهم حمله قلبی است که می توان با ایجاد عادات خوبی مانند ورزش، خواب با کیفیت و بهبود سبک زندگی به سلامت قلب کمک کرد.
اقدامات پیشگیرانه برای حفظ سلامت قلب:
- تحت کنترل نگه داشتن شاخص توده بدنی و حفظ وزن طبیعی
- مراقبت از فشار خون بالا (فشار خون) و سطح کلسترول بالا (هیپرلیپیدمی)
- محدود کردن مصرف بیش از حد سدیم
- توجه به خطر فشار خون بالا (فشار خون بالا)
- شناخت علائم و نشانه های اولیه و انجام اقدامات مناسب برای جلوگیری از هر گونه عارضه
- دوری از سبک زندگی بی تحرک و انتخاب سبک زندگی فعال با توجه ویژه به فعالیت های بدنی
- نظارت بر سلامت قلب از طریق مشاوره و برنامه های آگاهی بخشی
- داشتن رژیم های غذایی سالم و متعادل
- پرهیز از چربی های ترانس و غذاهای ناسالم
- خودداری از مصرف سیگار و الکل
- یاد بگیرید استرس را مدیریت کنید و خوابی با کیفیت داشته باشید.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی فسا
نظر دهید