• 1402/03/29 - 09:57
  • - تعداد بازدید: 516
  • - تعداد بازدیدکننده: 509
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

اجلاس معاونان درمان دانشکده‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور برگزار شد

بررسی آمار اهدای عضو و عملکرد دانشگاه ها، ملاحظات اجرایی تعرفه و نحوه بازتوزیع درآمد اختصاصی، اعتبارات و بودجه، عملکرد نظارت بر درمان، شبکه آزمایشگاهی، ارتقای خدمات اورژانس بیمارستانی، گردشگری سلامت و تکمیل و توسعه سامانه داشبورد اطلاعات تجهیزات پزشکی ایران (داتپا) از جمله مهم ترین مباحث این اجلاس دو روزه بود.

به گزارش وب دا فسا؛ معاون درمان وزارت بهداشت در حاشیه اجلاس معاونان درمان دانشکده‌ها و دانشگاه های علوم پزشکی کشور به وبدا، گفت: رکورد پیوند عضو سالیانه کشور در سال ۱۴۰۱ شکسته شد و تعداد پیوند در سال گذشته ۳۵۱۰ مورد بود.

دکتر سعید کریمی با اشاره به این‌که در این اجلاس راهکارهایی برای ارتقای پیوند ارائه می شود، افزود: دیالیز برای بیماران خیلی مشکلات ایجاد کرده و هزینه های بالایی دارد. همچنین کیفیت زندگی و طول عمر بیماران را تحت تاثیر قرار می دهد و در طی ۵ سال یک بیماری دیالیز ۷ برابر بیمار پیوندی هزینه دارد.

وی ادامه داد: در پیوند عضو حدود ۵۰ درصد کار فرهنگی بوده و استقبال مردم مهم است. ۳۰ درصد زیرساختی و ۲۰ درصد هم بحث علمی است. در بحث فرهنگی نیازمند کمک صدا و سیما و سمن‌ها هستیم. ما درصدد هستیم زیرساخت های لازم واحدهای اهدا و شناسایی عضو در تمامی دانشگاه علوم پزشکی ایجاد شود و دانش کادر درمان در خصوص فرآیند اهدا عضو (شناسایی موارد مرگ مغزی، نگهداری و سایر موارد) افزایش یابد.

وی یادآور شد: هدف این است آمار اهدا عضو، پیوند های کلیه، کبد، قلب و مغز استخوان را در کشور توسعه دهیم. لذا از دانشگاه هایی که آمار خوبی در این زمینه داشتند تقدیر و راهکارهایی برای دانشگاه هایی که آمار کمی دارند نیز ارائه شد.

 معاون درمان وزارت بهداشت با بیان این‌که در این اجلاس آخرین مباحث درمانی مرور و وظایف و تکالیف دانشگاه در مباحث مهم جوانی جمعیت، ناباروری، تعرفه و سایر مباحث حوزه درمان ارائه می شوند، اظهار داشت: یکی از اقدامات خوب راه‌اندازی ۴۰ مرکز ناباروری سطح ۲ در کشور بوده است که باید به عدد ۶۴ تا آبان ماه برسیم. در این زمینه بر آموزش نیروی انسانی، فضای فیزیکی، تجهیزات و امکانات لازم تاکید شد.

 

ارتباط الکترونیکی سطوح یک تا ۳ در نظام ارجاع

 

دکتر کریمی با بیان این که نظام ارجاع در برنامه پزشکی خانواده در سطح ۲ تقریبا تکمیل شده است، گفت: سامانه الکترونیک ارجاع از سطح یک به سطوح ۲ و ۳ به صورت کاملا هوشمند طراحی، ابلاغ و رونمایی شده است.

وی اضافه کرد: هم اکنون ارجاع از مراکز سطح یک توسط پزشکان عمومی در بخش بهداشت در مسیرهای مشخص به صورت الکترونیکی کاملا امکان‌پذیر شده است.‌

 معاون درمان وزارت بهداشت تصریح کرد: در سطح ۲ و ۳ هم که مراکز تخصصی، فوق تخصصی، بیمارستانی و بستری هستند، پذیرش بیماران از طریق سامانه انجام می شود و در همان سامانه بازخوراند آنان هم ارائه می شود. بنابراین اتصال سطوح یک و ۲ و ۳ به صورت الکترونیک کاملا انجام شده است و فقط در حال تدوین و ابلاغ مشوق هایی برای بیمار و سیستم هستیم.

  • گروه خبری : اخبار,اخبار ویدیویی,اطلاعیه ها,اخبار تصویری,اخبار سلامت,اداره خدمات پرستاری
  • کد خبر : 9129
کلمات کلیدی
خبرنگار سیستم
خبرنگار

خبرنگار سیستم

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: