آغاز بکار دومین مدرسه تابستانی با عنوان درمان های مبتنی بر ژن و سلول برای پزشکی آینده در دانشگاه علوم پزشکی فسا با همکاری پژوهشگاه رویان
به گزارش وب دا ؛ با حضور هیات رییسه دانشگاه، مسوولین شهرستان و روسای دانشگاه های دولتی، آزاد و پیام نور شهرستان و اساتید و دانشجویان دانشگاه، دومین مدرسه تابستانی دانشگاه علوم پزشکی فسا با عنوان درمان های مبتنی بر ژن و سلول برای پزشکی آینده با همکاری پژوهشگاه رویان آغاز بکار نمود.
در مراسم افتتاحیه دکترعلی اصغر خالقی رییس دانشگاه علوم پزشکی فسا ضمن خیرمقدم به میهمانان و مدعوین دومین مدرسه تابستانه، گفت: یک فصل جدید و یک برنامه جدید در دانشگاه علوم پزشکی فسا گشوده شده و انشاءا... فتح باب مقدس و پربرکتی برای شروع مسیر علمی جدید باشد.
دکترخالقی افزود: امروز خوشحالیم که یکی از موضوعاتی که به جد مورد توجه جامعه علمی خواهد بود بحث مهم ژن درمانی و سلول درمانی است که در این سه روز در مدرسه تابستانه دانشگاه توسط اساتید برجسته پژوهشگاه به آن پرداخته خواهد شد.
ریاست دانشگاه با بیان اینکه در دنیا حدود نیم قرن می باشد که به بحث ژن درمانی و سلول درمانی پرداخته شده است، افزود: این مهم به همت جمعی از بزرگان در دهه هفتاد در کشور رقم خورد و جایگاه و پژوهشگاه رویان بوجود آمد که الان یکی از مراکز فخر کشور ما محسوب می شود که امروز رتبه 15 دنیا و رتبه یک منطقه ای را داراست و حقیقتا قابل بالندگی است.
وی ضمن گرامیداشت یاد دانشمند بزرگ و اسطوره علمی کشور زنده یاد سعید کاظمی آشتیانی، گفت: وظیفه خود می دانیم که حرکت و مسیری که خیلی از بزرگان شروع کردند و در حال استمرار است را ادامه دهیم .
دکترخالقی با اشاره به قدمت یکصد ساله دارودرمانی و اقدامات بزرگی که انجام شده است، اظهار داشت: دانشمندان در بسیاری از زمینه های درمانی از طریق دارو تلاش خود را کرده اند و الان با گذشت این زمان در برخی درمان ها آنچنان که باید اتفاق خاصی نمی افتد و رویکرد جدید این است که می بایست دنیا به سمت بحث سلول درمانی، ژن درمانی و درمان با سلول های ایمنی حرکت کند که رخداد بسیار عظیمی از جهات مختلف از جمله نجات بشریت از دست برخی بیماریها به این روش علمی و درمانی گره خورده است و در آینده ای نه چندان دور این روش علمی، قسمت اعظم بازار تجاری دنیا را تسخیر خواهد کرد.
ریاست دانشگاه علوم پزشکی فسا همانگونه که بحث هسته ای بعنوان رکن رکین صنعت اهمیت دارد، بحث سلول درمانی و ژن درمانی نیز از پروسه درمان، جداناپذیر خواهد بود و بلاشک مردم دنیا برای این مقوله سرمایه گذاری خواهند کرد و کشوری گوی سبقت را خواهد ربود که در این زمینه موفق باشد.
دکترخالقی با اشاره به قدمت دانشگاه ، گفت: این دانشگاه توانایی این را دارد که با پژوهشگاه رویان هم افزایی داشته باشد و قدم های موثری پیش روی خود در این زمینه داشته باشد که امیدواریم این مهم تحقق یابد و دانشجویان نخبه و با استعداد و اساتید برجسته و علاقه مندی داریم که مطمئن هستیم در این مدرسه با انتقال تجارب ارزنده پژوهشگاه رویان انشاءا... بتوانیم قدمهای موثری برداریم.
وی با اشاره به بحث بسته های تحول آموزش پزشکی و لزوم کسب مرجعیت علمی در دانشگاه های نسل سوم و چهارم، گفت: پژوهشگاه رویان قبلا به مرجعیت علمی رسیده است و امروز مرجعیت علمی دانشگاه های نسل سوم و چهارم در دستور کار قرار گرفته و وزارتین علوم و بهداشت و درمان نیز در این مسیر حرکت می کنند و می خواهند که این اتفاق نوین را در برنامه های خودشان داشته باشند.
در ادامه دکترحسین نظاری از اساتید پژوهشگاه رویان ضمن بیان اهداف و انتظارات مدرسه تابستانه، گزارشی از نحوه برگزاری مدرسه تابستانه و برنامه ریزی کارگاهها ارایه کرد.
همچنین در کارگاه اول دکترحسین بهاروند از اساتید پژوهشگاه رویان ضمن بیان تاریخچه ای از اهداف راه اندازی و فعالیت ها و اقدامات پژوهشگاه رویان، در خصوص پزشکی بازساختی و سلول های بنیادی مطالبی بیان نمود.
دکتربهاروند با تاکید بر اینکه رویان یک مجموعه بین رشته ای است، افزود: برای اینکه در علم درخت تناور داشته باشیم بایست ریشه قوی و عمیق در ترجمان علم داشته باشیم.
گفتنی است دومین مدرسه تابستانه دانشگاه علوم پزشکی فسا با همکاری محققین پژوهشگاه رویان از یازدهم لغایت چهاردهم شهریورماه 97 در دانشگاه علوم پزشکی فسا در حال برگزاری می باشد.