• 1399/06/25 - 05:21
  • - تعداد بازدید: 194
  • - تعداد بازدیدکننده: 192
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

آشنایی با علایم خودکشی تاثیر زیادی در پیشگیری از بروز آن دارد

4693

دکترای روانشناسی بالینی بیمارستان دکتر شریعتی شهرستان فسا گفت: آشنایی با علایم خودکشی، به افراد کمک می‌کند تا در مواجهه با فردی که قصد خودکشی دارد و پیشگیری از خودکشی، عملکردی موفقیت آمیز داشته باشند .


 


به گزارش وب دا فسا؛ دکتر آمنه مدرکی افزود: صحبت از آرزو یا میل به مرگ و بررسی راههای خودکشی، صحبت از اینکه زندگی دیگران بدون او بهتر خواهد بود، صحبت مکرر در مورد پوچی و بی معنا بودن زندگی، صحبت از تمام شدن تحمل در برابر سختی ها و رنج زندگی، احساس خستگی از مسوولیتها، احساس اینکه برای دیگران اهمیتی ندارد، احساس ناامیدی شدید، درماندگی و سربار بودن از نشانه های هشدار دهنده خودکشی در افراد هستند.


وی اضافه کرد: خودکشی، یک معضل اجتماعی ‌ست که متاسفانه به یکی از مهم‌ترین علت‌های مرگ و میر در جهان تبدیل شده است و سالانه تعداد بسیاری از افراد از این طریق جان خود را از دست می‌دهند.


دکتر مدرکی بیان کرد: علایم خودکشی در واکنش به شرایط تحمل ناپذیر و طاقت فرسای زندگی نمایان می‌شود، در واقع فرد چنان درگیر احساس استیصال و درماندگی می‌شود که چاره ای جز خودکشی نمی‌یابد.


به گفته روانشناس بالینی بیمارستان دکتر علی شریعتی فسا تنهایی، ناامیدی و بی پناهی، حس بی ارزش بودن، افسردگی، شکست در اجرای طرح ها، استرس، خشم، استفاده از مواد مخدر و مشروبات الکلی و بیماری های جسمی و روحی از جمله افکار و رویدادهایی هستند که می توانند حس خودکشی را در افراد ایجاد کنند .


دکتر مدرکی ادامه داد: دلیل خودکشی هرچه باشد، باید مورد بررسی قرار گیرد زیرا کسانی که به دفعات متعدد اقدام به خودکشی می کنند به احتمال بسیار زیاد در نهایت، تصادفا یا از روی عمد، مرگ خود را موجب می شوند.


به گفته وی بسیاری از افراد در شرایط عادی در واکنش به مشکلات زندگی دچار افسردگی، غم یا احساس درماندگی می شوند اما افرادی که در واکنش به این مشکلات، خودکشی را انتخاب می کنند، بیش از دیگران در معرض آسیب ها و ناکامی هایی قرار گرفته اند که به آنها توجهی نشده است .


این روانشناس اضافه کرد: برخی از افراد می پندارند کسانی که نیت خود را برای خودکشی به زبان می آورند، واقعا دست به این کار نمی زنند اما این گفته صحیح نیست . بهتر است شرایط را از دیدگاه فردی که در معرض خطر قرار دارد، بسنجید، حتی اگر به نظر شما غیرواقع بینانه باشند.


وی گفت: پیش از برقراری ارتباط با فردی که قصد خودکشی دارد، احساسات و دیدگاه های خود را بررسی کنید،اگر نمی توانید در رویارویی با فردی که قصد خودکشی دارد ، از بکارگیری عباراتی با لحنی تحقیرآمیز استفاده نکنید و پس از چند دقیقه از کوره درمی روید و او را سرزنش خواهید کرد پیش از صحبت ، احساسات و دیدگاه های خود را بررسی کنید و از شخص دیگری که مناسب این کار است بخواهید به این فرد کمک کند.


دکترمدرکی اضافه کرد: با فردی که می خواهد خودکشی کند صحبت کنید و او را جدی بگیرید و شرایط او را به خوبی درک کنید. در این حالت فرد می تواند درباره نیازهای خود و این که چه کسانی می توانند به او کمک کنند، با شما صحبت کند. با فرد مورد نظر بحث و گفت وگو کنید اما حرف های خود را بر او تحمیل نکنید و اینگونه راه حل هایی بیاندیشید که می توانند شرایط را تغییر دهند.


این روانشناس توصیه می کند که برای حل مشکل فرد خودکشی گرا راه حل هایی عملی ارایه دهید اما هرگز از محدوده زمان و توانایی های خود فراتر نروید. به صحبت هایی که می کنید، عمل کنید و هرگز حرفی نزنید که نتوانید به آن عمل کنید و سبب نا امیدی این فرد گردید چرا که فرد خودکشی گرا بیش از این مستحق ناامیدی نیست.


وی گفت: اگر نمی توانید به تنهایی به فرد خودکشی گرا کمک کنید، مسوولیت شرایط موجود را به تنهایی بر دوش نکشید و از کمک دیگران نیز استفاده کنید، حتی اگر به معنای کاهش اعتماد آن فرد به شما باشد.


دکترمدرکی تاکید کرد تا زمان رسیدن نیروهای امداد در کنار فرد بمانید، اشیاء خطرناک را از دسترس او دور کنید، برای کمک به فردی که دست به خودکشی زده است به مرکز مشاوره مراجعه یا با اورژانس اجتماعی تماس بگیرید.

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبر : 1130
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: