برگزاری نشست خبری از سلسله نشست های خبری ترجمان دانش دانشگاه عوم پزشکی فسا
نشست خبری از سلسله نشست های خبری ترجمان و تبادل دانش با حضور مجریان طرح پژوهشی با هدف انتقال دانش حاصل از پژوهشها به جامعه هدف برگزار گردید.
به گزارش وب دا فسا؛ در این نشست خبری که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی فسا برگزار شد، نتایج طرح های خاتمه یافته در زمینه سلامت و بهداشت عمومی مورد بررسی قرار گرفت.
این نشست با حضور اصحاب رسانه و محققان دانشگاه برگزار شد که در این نشست مجریان اصلی توضیحاتی را در مورد نتایج کارهای خود ارائه دادند، در این میان دو طرح تحقیقاتی، نتایج قایل توجهی داشتند که مورد بررسی بیشتری قرار گرفتند.
1- تأثیر روغن بذرکتان بر بیماران همودیالیزی
مجری اصلی: دکتر رضا تبریزی
همکاران طرح: زهرا عزیزی، سینا بزمی، زینب کریمی مقدم
دکتر تبریزی در ابتدا به بررسی اثر روغن بذرکتان بر پروفایلهای لیپیدی، کاهش وزن و مارکرهای التهابی در بیماران همودیالیزی پرداخت. وی گفت: "این تحقیق که تحت عنوان 'بررسی اثر روغن بذرکتان' انجام شده، نشان میدهد که مصرف این روغن میتواند به کاهش سطح تری گلیسیرید تا 86 میلیگرم در دسیلیتر و پروتئین واکنشی C تا 2.7 میلیگرم در لیتر منجر شود." همچنین وی تأکید کرد که در دوزهای بالاتر از 10 گرم در روز، سایر مارکرهای چربی خون نیز کاهش معنیداری را تجربه کردند. اما دکتر علی پناه خاطرنشان کرد که شواهدی مبنی بر تأثیر مکمل بذرکتان بر کاهش وزن وجود نداشت.
2- آماده سازی نانوژل حاوی اسانس گل محمدی
مجری اصلی: محمود اوصانلو
همکاران طرح: هیوا علیپناه، علی قنبری اسد، نگار رنجبر
در ادامه، دکتر اوصانلو به نتایج مطالعهای درباره آمادهسازی نانوژل حاوی اسانس گل محمدی و تأثیر آن در کاهش چین و چروک پوست موشها اشاره کرد. او توضیح داد: "پوست بزرگترین ارگان بدن است و در معرض آسیبهای متعددی قرار دارد. استفاده از فراوردههای گیاهی به دلیل زیستسازگاری و عوارض جانبی کم، سالهاست که مورد توجه محققان قرار گرفته است." وی همچنین به ویژگیهای آنتیباکتریال نانوذرات آلژینات حاوی اسانس آویشن شیرازی و زیره سبز اشاره کرد و گفت: "نتایج نشان داد که کارایی نانوذرات حاوی اسانس آویشن شیرازی به طور معناداری بیشتر از نانوذرات حاوی اسانس زیره سبز بود."
این یافتهها میتواند به عنوان یک گام مهم در توسعه محصولات جدید برای مراقبت از پوست و کاهش چین و چروکها مورد استفاده قرار گیرد. دکتر علی پناه ابراز امیدواری کرد که نتایج این تحقیقات بتوانند به بهبود کیفیت زندگی افراد کمک کنند و زمینهساز تحقیقات بیشتر در این حوزه باشند.
این نشست خبری نشاندهنده تلاشهای مستمر دانشگاه علوم پزشکی فسا در راستای ارتقاء سلامت عمومی و ارائه راهکارهای نوآورانه برای مشکلات بهداشتی است.