• 1401/02/10 - 11:37
  • - تعداد بازدید: 452
  • - تعداد بازدیدکننده: 450
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

ایمن‌سازی در برابر بیماری ها سابقه طولانی دارد/واکسن ها نجات بخش انسانها در برابر بیماری های کشنده

برای قرن ها، انسان ها به دنبال راه هایی برای محافظت از یکدیگر در برابر بیماری های کشنده بوده اند. از آزمایش‌ها و استفاده از فرصت‌ها تا عرضه جهانی واکسن در بحبوحه یک بیماری همه‌گیر بی‌سابقه.

به گزارش وب دا فسا؛ واکسن ها بیش از هر اختراع پزشکی دیگری در تاریخ جان انسان ها را نجات داده اند.

حداقل از قرن پانزدهم، مردم در نقاط مختلف جهان با قرار دادن عمدی افراد سالم در معرض آبله تلاش کرده اند تا از بیماری جلوگیری کنند، عملی که به عنوان واریولاسیون شناخته می شود. برخی منابع نشان می‌دهند که این کارها در اوایل سال 200 قبل از میلاد نیز انجام می‌شد.

گزارش‌های مکتوب مربوط به اواسط دهه 1500، شکلی از واریولاسیون را توصیف می‌کنند که در چین به نام دمیدن مورد استفاده قرار می‌گرفت، که در آن دلمه‌های آبله خشک، آسیاب شده و با استفاده از یک لوله به سوراخ بینی دمیده می‌شنند!

بیش از 2 قرن است که مردم در برابر بیماری های کشنده واکسینه می شوند، از زمانی که اولین واکسن در جهان علیه آبله ابداع شد.

تاریخ به ما آموخته است که پاسخ جهانی کامل و مؤثر به بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن نیازمند زمان، حمایت مالی و همکاری و مستلزم هوشیاری مداوم مردم و مسوولین است.

از شیوه‌های پیشگامانه در دهه 1500 تا فناوری‌های جدید مورد استفاده در واکسن‌های کووید-19، راه درازی را پیموده‌ایم. واکسن ها در حال حاضر به محافظت در برابر بیش از 20 بیماری، از ذات الریه گرفته تا سرطان دهانه رحم و ابولا کمک می کنند و فقط در 30 سال گذشته، تا حد زیادی به لطف واکسن ها، مرگ و میر کودکان بیش از 50 درصد کاهش یافته است اما نیاز به اقدامات و کارهای بیشتری است.

در 30 ژانویه 2020، مدیرکل WHO شیوع ویروس کرونای جدید2019(SARS-CoV-2) را به عنوان یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی با نگرانی بین‌المللی اعلام کرد و در 11 مارس، WHO تایید کرد که کووید-19 یک بیماری همه گیر است.

واکسن‌های مؤثر کووید-19 با سرعت بی‌سابقه‌ای تولید و توزیع می‌شوند که برخی از آنها از فناوری جدید mRNA استفاده می‌کنند. در دسامبر 2020، تنها 1 سال پس از شناسایی اولین مورد کووید-19، اولین دوزهای واکسن کووید-19 تزریق شد.

اما تلاش‌ها برای مهار این بیماری همه‌گیر به دلیل نابرابری در پوشش واکسیناسیون و توزیع ناعادلانه واکسن مورد تهدید است.

 

روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی فسا

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 6172
خبرنگار سیستم
خبرنگار

خبرنگار سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

عبارت خود را درج و جهت جستجو کلید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس: