آرشیو اخبار سلامت

به گزارش وب دا ؛ دکتر سمیه معتضدیان متخصص اعصاب و روان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: اعتیاد به شرایطی گفته می شود که فرد با مصرف ماده ای دچار علائم تحمل به دارو می شود.

دکتر سمیه معتضدیان افزود: یعنی به مرور، مقدار قبلی ماده موثر نیست و ناچار می شود برای داشتن تجربه ی خوشایند قبلی، دوز آن را بالا ببرد.

وی ادامه داد: این حالت در هیچ کدام از داروهای روانپزشکی مصداق ندارد مگر در دسته داروهای آرام بخش مانند کلونازپام، آلپرازولام، دیازپام ، لورازپام و دیگر داروهای این دسته، که ممکن است بعد از مدتی بی خوابی و اضطراب بیمار به مقدار قبلی دارو پاسخ ندهد و فرد مجبور به افزایش میزان دارو شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: از طرف دیگر، فرد معتاد در صورت کنار گذاشتن ماده دچار علائم آزاردهنده ای می شود که باعث می شود به دنبال مصرف دوباره ی ماده باشد.

وی بیان کرد: اگرچه داروهای روانپزشکی به دلیل علائم ناشی از کنار گذاشتن ناگهانی دارو،  نباید به یکباره قطع کرد، اما این علائم طوری نیست که فرد را بر آن دارد برای تسکین به مصرف دوباره ی دارو روی بیاورد و علاوه بر آن قطع تدریجی دارو زیر نظر پزشک هیچ گونه ناراحتی ایجاد نمی کند.

این پزشک گفت: از دیگر ویژگی های اعتیاد این است که فرد زمان و انرژی زیادی برای به دست آوردن ماده می گذارد و بسیاری از فعالیت های اجتماعی و شغلی اش در نتیجه ی مصرف مواد آسیب می بیند.

به گفته وی چنین رویدادی در مورد داروهای اعصاب و روان مصداق ندارد و برعکس هدفش افزایش کارایی فرد است.

وی ادامه داد:گاهی بیماران عنوان می کنند که اگر داروها اعتیاد آور نیست پس چرا اگر آنها را مصرف نکنم علائم روانپزشکی ام مجدد باز می گردند؟

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت:این داروها همانند داروهای کنترل کننده ی فشار خون عمل می کنند و همان طور که در صورت قطع داروی فشار خون، دچار افزایش فشار خون می شوید با قطع این داروها خارج از زمانی که پزشک توصیه می کند علائم روانپزشکی شما ممکن است عود کنند.