آرشیو اخبار سلامت

به گزارش وب دا ؛ دکتر مهدی ابویی متخصص ارتوپدی وعضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: پوكی استخوان حالتی است كه در آن استخوان شكننده شده و احتمال شكستگی با ضربات كوچك افزایش می‌یابد.

وی بیان کرد: پوکی استخوان به معنی کم شدن تراکم استخوان است که بدنبال آن قدرت استخوان کم شده و شکننده میشود و شکننده شدن استخوان موجب میشود احتمال بروز شکستگی در آن بیشتر شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: پوکی استخوان معمولاٌ بتدریج پیشرفت میکند و هیچ علامتی از خود بروز نمیدهد تا وقتی که شکستگی بوجود میاید.

این متخصص ارتوپدی ادامه داد: پوکی استخوان میتواند در هر استخوانی از بدن ایجاد شود ولی معمولا در ستون مهره، لگن، مچ دست و دنده ها بیشتر دیده میشود.

به گفته وی در سنین بچگی و جوانی ساخته شدن بیش از جذب شدن است ولی در سنین بالا بیش از اینکه استخوان ساخته شود جذب می شود ولی حتی در شدیدترین حالات پوکی استخوان، بدن از ساخت استخوان جدید دست نمی کشد و فقط مقدار آن کم میگردد.

این پزشک بیان کرد: بیشترین مقدار تراکم استخوان در حدود سن بیست سالگی است و حدود نیمی‌از زنان مسن‌تر از 45 سال و 90 درصد زنان مسن‌تر از 75 سال به بیماری پوكی استخوان مبتلا می‌شوند.

دکتر ابویی گفت: مردان مسن نیز به پوكی استخوان مبتلا می‌شوند كه البته میزان ابتلای آنان كمتر از زنان است. وی با اشاره به اینکه پوكی استخوان عارضه‌ای است كه با بالارفتن سن بوجود می‌آید اظهار داشت:با اطلاع از وضعیت استخوان به ویژه در خانم‌ها در دوراننزدیك به یائسگی، بكار بردن روش‌هایتشخیص مناسب و در صورت نیاز تجویز داروهای ویژهمی‌توان از پیشرفت بیماری و عوارض حاصل آن پیشگیری كرد.

به گفته وی تغذیه مناسب از روش‌های بسیار مؤثر برای پیشگیری از پوكی استخوان است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: غذای انسان باید محتوی پروتئین‌ها و املاح كافی و ویتامین‌های لازم باشد تا روند پوكی استخوان كندتر شود.

وی با اینکه بهترین منبع كلسیم و پروتئین: شیر، پنیر، ماست وغذاهای دریایی به ویژه ماهی است ، گفت: افراد مسن در معرض ابتلای بیشتری قرار دارند