آرشیو اخبار سلامت

به گزارش وب دا ؛ دکتر معصومه زحمتکشان متخصص تغذیه و مسوول واحد تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فسا در خصوص تغذیه صحیح  گفت :  ما با توجه به عادات غذایی مان ، مواد غذایی را انتخاب، آماده سازی، طبخ، مصرف و نگهداری می کنیم. عادات غذایی ما ریشه در شرایط اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، جغرافیایی، مذهبی، کشاورزی و بسیاری عوامل دیگر دارد.

دکترزحمتکشان افزود : بسیاری از عادات غذایی معمول، ممکن است نامناسب بوده و اثرات نامطلوب و گاه غیرقابل جبرانی در سلامت ما به جا بگذارد.شناخت عادات غذایی درست و تاثیر آن بر سلامت انسان، گام مهمی برای الگوی غذایی صحیح و مناسب و برخورداری از تغذیه کافی، متعادل و متنوع است.

مسوول واحد تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه بیان داشت : سرخ کردن مواد غذایی به مدت طولانی و اضافه کردن نمک زیاد به غذا از جمله عادات نادرست در تهیه و پخت غذا می باشد.

وی افزود : مصرف روغن زیاد به هنگام سرخ کردن غذا می تواند موجب چاقی و افزایش چربی های نامطلوب خون شده و در نتیجه خطر بیماری های قلبی-عروقی افزایش می یابد

دکترزحمتکشان ادامه داد : هنگام سرخ کردن، درجه حرارت غذا به بالاتر از حرارت جوش می رسد و در چنین درجاتی بعضی مواد مغذی موجود در غذا به مقدار زیادی کم شده و باعث ایجاد مواد خطرناکی در غذاها می گردد که خطر سرطان را افزایش می دهد.

این متخصص تغذیه در خصوص مصرف نمک هشدار داد و اظهار داشت : مصرف نمک زیاد موجب جمع شدن آب در بدن و ایجاد ورم می شود که این امر موجب افزایش وزن خواهد شد.

به گفته وی نمک زیاد باعث بالا رفتن فشار خون و در نتیجه مساعد کردن زمینه برای ابتلای بدن به عوارض قلبی-عروقی می شود.

وی توصیه کرد : از نمک یددار تصفیه شده به مقدار کم استفاده شود.