آرشیو اخبار سلامت

به گزارش وب دا ؛ زهرا شهاب فرد کارشناس واحد تحقیق و توسعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا ضمن بیان توصیه هایی جهت پیشگیری از برخی مشکلات دارویی در سفر و در ایام تعطیلات عید نوروز ، گفت:  بیماران حتما در طول سفر داروهای خود را به همراه داشته باشند چرا که ممکن است تا زمان پیدا کردن داروخانه در مقصد برای تهیه دارو دچار مشکلاتی شوند.

زهرا شهاب فرد توصیه کرد : اگر مسافران ضمن حرکت با اتومبیل ،قطار،کشتی و یا هواپیما  دچار سرگیجه وحالت تهوع می شوند،می توانند با مصرف یک یا دو قرص 50 میلی گرمی دیمن هیدرینات ،نیم ساعت قبل از سفر وتکرار یک قرص هر 6-4 ساعت یکبار ،عوارض را برطرف سازند و توجه نمایند که درطول 24 ساعت نباید بیشتر از 8 عدد قرص را مصرف نمایند.ودرصورت بارداری یا شیردهی ، با پزشک یا داروساز مشورت نمایند.

وی افزود : چنانچه مسافران عزیز قصد سفر به امارات متحده عربی و یا عربستان را دارند ،از همراه بردن داروهای آرامبخش مانند دیازپام،اکسازپام،لورازپام و...وداروهای مسکن کدئین دار مانند استامینوفن کدئین ،اکسپکتورانت کدئین و ترکیبات روانگردان جدا اجتناب نمایند.چون بر اساس قوانین این کشور ،متهمین به حمل این داروها ،با مجازات سنگینی مواجه خواهند بود.و در صورت نیاز به مصرف این داروها،نسخه پزشک معالج را به همراه داشته باشند.  همچنین درصورت مسافرت به کشورهای آفریقایی وآسیایی ، مطمئن شوند که آیا تزریق واکسن خاصی مانند مننژیت و یا تب زرد پیش از سفر مورد نیاز است یا خیر.

کارشناس واحد تحقیق و توسعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا ادامه داد : همراه داشتن جعبه کمکهای اولیه،خصوصا در مورد خانواده هایی که فرزند خردسال دارند،همچنین همراه داشتن پوشک،شیر خشک شیر خوار،درجه تب،داروهای بدون نسخه مانند شربت تب بر،شربت سرماخوردگی،قطره و یا شربت مولتی ویتامین و آهن،پماد سوختگی ،پنبه و گاز استریل ودیگر داروهایی که کودک در حال مصرف می باشد در طی سفر ضروری می باشد.

شهاب فرد تاکید کرد : مسافران محترم هیچگاه داروهای مصرفی خود را در اتومبیلی که زیر نور آفتاب پارک شده  و یا در شیشه عقب اتومبیل حتی در زمستان قرار نداده و داروهای یخچالی را همراه با یخ و یا در ظروف خنک کننده حمل کنند.

این کارشناس به بیماران دیابتی توصیه کرد : بیمارانی که انسولین مصرف می کنند،توجه نمایند که انسولین و داروهای مصرفی و سرنگ مورد نیاز را برای تمام مدت سفر به همراه داشته باشند و همچنین دستگاه یا نوار کنترل قند خون،قند حبه ای،نبات،بیسکوییت وآب میوه برای درمان کاهش احتمالی قندخون به همراه داشته باشند.

وی درمورد بیماران فشار خونی تاکید نمود : حتما دستگاه فشار خون و داروهای مصرفی را به همراه داشته  و از مصرف مواد غذایی حاوی نمک مانند آجیل و تنقلات و سایر مواد غذایی چرب خودداری نمایند.