به گزارش وب دا ؛ جلسه شورای سلامت و امنیت غذایی شهرستان فسا با موضوع بررسی بیماری سالک در شهرستان با حضور معاون فرماندار ، معاون بهداشت دانشگاه ، بخشداران ، شهرداران و روسای ادارات ذیربط از جهاد کشاورزی ، محیط زیست و اداره آبفا و مسوول و کارشناسان واحد مبارزه با بیماریهای واگیر در سالن روزبهان دانشگاه علوم پزشکی فسا برگزار گردید.

در این جلسه آقای بلاغی معاون سیاسی و امنیتی فرمانداری ویژه شهرستان فسا ضمن قدردانی از اقدامات انجام شده در کنترل بیماری سالک بیان داشت : با توجه به اهمیت پیشگیری و کنترل سالک ، تعامل و همکاری بیشتر سازمانها اساس برنامه کنترل سالک می باشد.

دکترجلال کریمی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فسا با تاکید بر اینکه کنترل سالک نیاز به هماهنگی بین بخشی قوی دارد ، گفت : با توجه به تبعاتی که این بیماری بر روی زیبایی افراد بر جای می گذارد اهمیت بسزایی دارد.

در ادامه مهندس شرفی کارشناس برنامه سالک معاونت بهداشت دانشگاه گفت : اجرای برنامه مبارزه با جونده کشی ، توزیع اسپری های دفع حشرات ، آموزش و راه اندازی مراکز درمان سالک شهرستان و ارایه خدمات بصورت رایگان و ... از جمله خدمات انجام شده در پیشگیری و کنترل بیماری سالک در سال گذشته در شهرستان فسا می باشد.

ارجای برنامه کنترل جوندگان در منطقه شیبکوه و برخی مناطق حاشیه شهر ، کنترل فاضلاب منازل مسکونی با هماهنگی شهرداری و مرکز بهداشت و در صورت لزوم دستور مداخلات قضایی و بررسی برنامه اتلاف سگهای ولگرد در کارگروههای تخصصی از جمله مصوبات این جلسه می باشد.

بیماری سالک از مهمترین بیماریهای پوستی قابل انتقال از حیوان به انسان می باشد که از طریق نیش پشه خاکی آلوده به انگل هنگام تغذیه و خونخواری به انسان منتقل می شود.

شهرستان فسا بخصوص بخش شیبکوه یکی از کانون های مهم واصلی سالک می باشد.

گفتنی است برنامه کنترل سالک در شهرستان فسا از سال 1373 آغاز گردیده است  و در سال 85 و 86 به بالاترین میزان بروز ( حدود 1000 نفر) رسید که با انجام برنامه های پیشگیری و کنترل و آموزش با طی روند کاهشی به حدود 150 مورد در سال 95 رسیده است. کنترل مخزن اصلی بیماری که در این شهرستان جوندگان(موش صحرایی و سگ های ولگرد ) می باشند ، اساسی ترین راه مبارزه با این بیماری می باشد.