Warning: getimagesize(C:\inetpub\wwwroot\webda/images/news/gallery/16/09/18/news.3059.jpg): failed to open stream: No such file or directory in C:\inetpub\wwwroot\webda\templates\fums\includes\helper.php on line 29

به گزارش وب دا ؛ دومین همایش فرهنگ سازی ترویج زایمان طبیعی و گردهمایی مادران باردار با حضور معاون درمان ، مدیران بهداشت و درمان ، مادران باردار ، زوجهای جوان و مراقبین سلامت   در سالن بعثت دانشگاه برگزار گردید .

دکترمحمدضیایی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی فسا بیان داشت : این همایش در راستای منویات مقام معظم رهبری در ترویج فرهنگ باروری و همچنین تاکیدات وزارت بهداشت در جهت ترویج زایمان طبیعی برگزار گردید.

دکترضیایی از راه اندازی بلوک جدید زایمانی بیمارستان حضرت ولیعصر (عج) با امکانات پیشرفته و با هدف ارایه خدمات در سطح بالاتر در مهرماه سال جاری خبر داد .

دكتر صدیقه احمدی متخصص بیهوشی، درد و مراقبتهای ویژه دانشگاه علوم پزشكی فسا با اشاره به اینکه درد آورترین پدیده فیزیولوژیك یعنی درد زایمان هم قابل كنترل است ،گفت :بیش از سه دهه می باشد که در اغلب كشورهای پیشرفته روش زایمان بدون درد رایج شده است.

دکتراحمدی افزود : امروز روش بیحسی نخاعی پیشرفت زیاد داشته كه بهترین و كاملترین روش بیدردی است .

وی در خصوص مراحل زایمان و منشا درد زایمان  ، عوامل موثر در شدت درد  و روشهای زایمان بدون درد مطالبی بیان نمود.

در ادامه خانم دکترلیلا احمدی متخصص زنان و زایمان در خصوص زایمان فیزیولوژیک طبیعی مطالبی ارایه نمودند.

دکتراحمدی مزایای زایمان فیزیولوزیک طبیعی را برشمرد و گفت : درد کمتر بعد از زایمان ، بهبود فیزیکی سریعتر مادر از  فرایند زایمان ، افزایش اعتماد به نفس مادر ، افزایش صمیمیت بین مادر و نوزاد ، کاهش احتمال افسردگی بعد از زایمان ، تولد نوزادی آرامتر و با بیقراری کمتر ، شروع زودتر و آسانتر شیردهی ، انتقال آسانتر و موثرتر وضعیت تنفسی نوزاد از وضعیت جنینی داخل رحمی به حالت نوزادی  و کاهش نیاز به زایمان ابزاری یا زایمان به روش جراحی از جمله مزایای زایمان فیزیولوژیک دانست.

دکتررویا کوکبی متخصص زنان و زایمان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی فسا با اشاره به این سوال که سزارین یا زایمان طبیعی بیان داشت : سزارین عوارضی دارد كه زایمان طبیعی ندارد. از آن جمله عفونت لگنی پس از سزارین تقریبا 30 برابر بیش از زایمان طبیعی است و باید هزینه های سنگین سزارین را نیز اضافه كرد.

دکترکوکبی افزود : متخصصان زنان و زایمان معتقدند خطر زایمان سزارین بسیار بیش از زایمان طبیعی است و از این رو سزارین نباید اولین انتخاب باشد مگر به تشخیص پزشك متخصص .

این متخصص زنان و زایمان گفت : هم اكنون دركشورهای پیشرفته نیز روز به روز از میزان سزارین ها كاسته و روش زایمان طبیعی با شیوه زایمان بدون درد جایگزین آن شده است حتی در كشورهای همسایه مانند :امارات ـ قطر ـ تركیه و حتی عراق از روش زایمان بی درد به وفور استفاده می شود.

وی در ادامه به بیان فواید زایمان طبیعی برای مادر و نوزاد پرداخت و گفت : تحقیقات نشان داده کودکانی که با زایمان طبیعی به دنیا می آیند، 20 درصد کمتر دچار بیماری دیابت نوع یک می شوند.

دکترکوکبی در پایان در خصوص پرهاکلامپسیواکلامپسیحاملگی ، تشخیصفشارخونهمزمانیامزمن ، ویژگیهایمحیطاستراحتمادر ، رژیمغذاییروزانهمادر و توصیههایپسازبارداری مطالبی بیان نمود.

دکتر رضا همایونفر استادیار تغذیه دانشگاه علوم پزشکی فسا به تشریح موضوعاتی از قبیل تغذیه در دوران بارداری ، نیازهای تغذیه ای در دوران بارداری و شیردهی ، جدول و نمودار وزن گیری مادران باردار ، توصیه های تغذیه ای و تغذیه در بیمارها و شکایات دوران بارداری پرداخت.

دکترهمایونفر با اشاره به اینکه سوء تغذیه مشكل اصلی برای تولید مثل است، گفت : علاوه بر اسیدفولیک، سایر مواد مغذی مانند ویتامین ها B1، B6، نیاسین، آهن و منیزیم نیز خطر ابتلا به نقایص مادر زادی را کاهش می دهند.

وی اندازه مادر (قد و وزن قبل از بارداری) و میزان افزایش وزن مادر طی بارداری را دو شاخص وضعیت تغذیه ای مادر دانست که با وزن هنگام تولد نوزاد همبستگی دارند.

استادیار تغذیه دانشگاه علوم پزشکی فسا رژیم غذایی ،  ورزش(تحرک بدنی) و شیوه زندگی را سه عامل در موفقیت  وزن گیری مناسب  برشمرد و گفت : اصول تغذیه صحیح شامل رعایت تنوع و تعادل در مصرف مواد غذایی ، تنوع: اطمینان از مصرف همه گروه های اصلی غذایی ( نان وغلات، میوه و سبزی، شیر و لبنیات، گوشت و تخم مرغ و حبوبات و مغزدانه ها) و تعادل: مصرف مقادیر کافی از هر گروه (در هر گروه غذایی مواد غذایی با ارزش تقریبا یکسان قرار دارند ومی توان از یکی به جای دیگری استفاده کرد) می باشد.