به گزارش وب دا ؛ دکتر صفورا محبی معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: به طور كلی سه دسته از داروها  شامل آنتی بیوتیك ها،داروهای ضد درد و ضد التهاب و ویتامین ها بیشترین درصد داروهای تزریقی را شامل می شوند.

دکتر محبی افزود: وقتی عامه مردم طریقه مصرف صحیح داروهای غیر تزریقی را نمی دانند و یا وقتی داروهای غیر تزریقی را با دارو یا غذایی مصرف می كنند كه با هم تداخل دارد باعث می شود این سوء تفاهم ایجاد شود كه داروهای خوراكی جذب نمی شوند و یا اثری ندارند. پس اگر فرهنگ مصرف صحیح اشكال دارویی را در عامه مردم ارتقا دهیم می توانیم  مصرف داروهای تزریقی در كشور را كم كنیم.

وی اظهار داشت : وقتی از پزشك سوال می شود چرا از بین اشكال دارویی، دارویی كه به هر دو شكل خوراكی و تزریقی در بازار دارویی موجود است ، شكل تزریقی را تجویز كرده اید در پاسخ معمولا گفته می شود بیمار از ما می خواهد كه داروی تزریقی بنویسیم. یك بررسی انجام شد كه نتیجه آن ترجیح 5 تا 20 درصد بیماران به داروی تزریقی بود ولی چون همین تعداد كم، خواسته خود را محكم و با تاكید با پزشك مطرح می كنند ، باعث القای این سوء تفاهم به پزشك شده كه اكثریت بیماران داروی تزریقی می خواهند.

معاون غذا و داروی  دانشگاه گفت: هزینه تجویز داروی تزریقی 3 تا 5 برابر داروی خوراكی می باشد.پس فقط در شرایطی كه بیماری شدید و تهدید كننده حیات است ، زمانی كه فرد نمی تواند از راه خوراكی دارو مصرف كند،زمانی كه بیمار تهوع شدید دارد باید داروی تزریقی تجویز شود و بلافاصله بعد از برطرف شدن مشكل درصورت امكان  ادامه درمان با داروی غیرتزریقی انجام شود.

دكتر محبی در خاتمه تاكید كرد: با توجه به اینكه بیش از 50 درصد گزارشات عوارض ناخواسته دارویی مربوط به داروهای تزریقی می باشد باید یك حركت جهادی در دانشگاه ها صورت گیرد. با آموزش نحوه نگهداری فرآورده های دارویی تزریقی، نحوه آماده سازی داروهای تزریقی،سرعت تزریق فرآورده ها به كادر درمانی به خصوص پرستاران عزیز و با اطلاع رسانی تغییرات بوجود آمده در روش تزریق فرآورده ها از سوی داروخانه به كادر درمانی می توانیم از بروز بسیاری از عوارض داروهای تزریقی پیشگیری كنیم.