به گزارش وب دا ؛ محمد رحیمی  کارشناس بهداشت روان معاونت درمان دانشگاه گفت : با توجه به افزایش روز افزون طلاق در سطح جوامع و اینکه افراد بعد از ازدواج ،بعد از مدتی بر اثر بعضی مشکلات به وجود آمده در زندگی دچار اختلافات زناشویی، بحث و مشاجره و دربعضی مواقع درگیری فیزیکی با یکدیگر می شوند که این امر موجب از هم پاشیده شدن زندگی زوجین از هم می شود. شاید شما هم بعضی مواقع درخانه حتی کوچه و خیابان شاهد بحث ومشاجره بعضی زوجین با یکدیگر بوده اید. یا اینکه شاهد جدایی بعضی زوجین از یکدیگر... اما آیا تاکنون به این اندیشیده اید که علت این همه بحث ومشاجره زوجین چیست؟آیا خود فرد مقصر است یا خانواده ویا دیگران!

رحیمی افزود: طبق بررسی ها وتحقیقات صورت گرفته  ، از دلایل اصلی طلاق در ایران می توان به عدم شناخت زوجین نسبت به یکدیگر، توانایی نداشتن ارتباط موثر و سازگار نبودن (عدم تفاهم)، مشکلات جنسی افراد،اعتیاد و بیکاری اشاره کرد.گرچه دلایل دیگری هم در پدیده طلاق نقش مهمی را ایفا می کنند.

کارشناس بهداشت روان با بیان اینکه رسانه ها آمار نگران کننده ای را در خصوص طلاق زوجین به خصوص در 5 سال اول زندگی مشترک منتشر کرده اند ، اظهار داشت : به همین دلیل است که بحث نیاز جدی به مشاوره قبل از ازدواج برای زوج های جوان مطرح می شود . بسیاری از افراد مشاوره ازدواج را به زمانی موکول می کنند که تقریبا کار از کار گذشته است و زوجین بر سر دو راهی زندگی و جدایی قرار می گیرند.

رحیمی افزود: انسان برای ورود به هر دوره جدیدی از زندگی نیازمند آموزش است اگر زندگی زناشویی را جدی ترین دوره رشد هر انسان تلقی کنیم باور اینکه در این دوره رشد نیازمند راهنمایی هستیم عجیب نیست . همان طور که زوجین قبل از ازدواج نیاز به آموزش و مشاوره دارند بعد از ازدواج نیز نیازمند آموزش و مشاوره و افزایش مهارتهای زندگی (از جمله مهارتهای ارتباطی زوجین،توانایی حل مسئله وگفت وگو ) را دارند تا رضایت از زندگی در بین آنان افزایش یابد.

وی گفت : فرهنگ سازی و ترویج اهمیت مشاوره پیش از ازدواج از طریق بسترهای مناسب اجتماعی – فرهنگی و علمی و راه اندازی کلینیک های تخصصی خانواده در تحکیم بنیان خانواده تاثیر گذار است و به میزان قابل توجهی از آمار طلاق می کاهد.