به گزارش وب دا ؛ کلاس آموزشی دستورالعمل کشوری برنامه پیشگیری از بروز بتا تالاسمی ماژور توسط واحد مبارزه با بیماریهای غیر واگیر معاونت بهداشت برای آموزش به مراقبین سلامت و ناظرین پزشک خانواده شهری برگزار شد.

در این کلاس آموزشی خانم راستباف مسئول واحد مبارزه با بیماریهای غیر واگیر ضمن بیان اهمیت پیشگیری از بروز تالاسمی ماژور گفت : تالاسمی یکی از شایع ترین اختلالات و بیماریهای خونی در سطح جهان و ایران است که به صورت صفت مغلوب از والدین به فرزندان منتقل می شود و شیوع این بیماری در ایران 5 درصد تخمین زده می شود که در استان فارس شیوع بالاتری دارد .

راستباف افزود : درمان این بیماری برای 15 سال از زندگی حدود 100 هزار دلار است در حالی که هزینه پیشگیری از آن به وسیله غربالگری 5 دلار می باشد.

مسئول واحد بیماریهای غیر واگیر معاونت بهداشت اظهار داشت : در ده سال اخیر شاخص بروز بیماری تالاسمی ماژور در حوزه نظارت دانشگاه علوم پزشکی فسا صفر بوده است که در این زمینه ، لوح تقدیر توسط وزارت بهداشت به دانشگاه علوم پزشکی فسا اهداء گردید است .

در ادامه این کلاس آقای ارشدی نژاد کارشناس ژنتیک واحدبیماریهای غیر واگیر، به تشریح استراتژیهای برنامه پیشگیری از بروز تالاسمی پرداخت و راه های پیشگیری از بروز تالاسمی ماژور را به فراگیران آموزش دادند .

به گفته وی ازدواج نکردن دو فرد سالم ناقل با یکدیگر و در صورت ازدواج دو فرد ناقل با یکدیگر، باید از فرزند دار شدن خودداری کنند یا فرزند خوانده انتخاب کنند یا از خدمات تشخیص قبل از تولد استفاده نمایند.

ارشدی نژاد افزود : خدمات تشخیص قبل از تولد (PND) این امکان را برای زوجها فراهم کرده تا از سلامت یا بیماری فرزند خود در دوره جنینی مطلع شوند.

در پایان این کلاس آموزشی گزارشی فعالیتهای معاونت بهداشت در زمینه پیشگیری از تالاسمی ماژور شامل : آزمایش های غربالگری و تشخیص ژنتیک ، مشاوره ژنتیک و مراقبت از زوجین ناقل تالاسمی و زوج های پر خطر ارایه گردید.