به گزارش وب دا ؛ دكتر صفورا محبی  معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی فسا با اشاره به چهار گیاه دارویی بومادران،سیر،الوورا یا صبرزرد و ختمی ،  به  تشریح موارد مصرف، عوارض مصرف بیش از حد، تداخل با دارو و مصرف در دوران شیردهی و حاملگی این گیاهان دارویی پرداخت.

دکترمحبی در خصوص گیاه دارویی بومادران گفت : این گیاه در درمان  كاهش اشتها و برخی اختلالات گوارشی مانند سوء هاضمه موثر می باشد. مصرف بیش از حد بومادران  موجب عوارض گوارشی و در مواردی حساسیت های پوستی شده است .

وی با بیان اینکه در مصرف بومادران تداخل با آهن مشاهده شده است ، تاکید کرد : مصرف این گیاه در دوران حاملگی و دوران شیردهی ممنوع می باشد .

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی فسا با بیان اینکه گیاه دارویی سیر  در درمان پر فشاری خون به كار می رود ، افزود : این گیاه در درمان افزایش كلسترول و تصلب شراین نیز کاربرد دارد.

دکتر محبی اظهار داشت : تغییر در فلور نرمال روده ، سردرد ، دردهای عضلانی ، ضعف و سرگیجه با دوزهای درمانی ، افزایش آنزیم های كبدی و اوره در طولانی مدت (موجب سمیت كبدی می شود) و سوختگی و نكروز در كودكانی كه ساعت ها در معرض تماس با سیر بوده اند از عوارض ناشی از مصرف بیش از حد سیر است.

به گفته وی این گیاه با داروهای ضد انعقاد ، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی و داروهای پایین آورنده قند خون تداخل دارد.

دکترمحبی اظهار داشت : سیر در  دوران حاملگی (مخصوصا در سه ماهه اول بارداری) و در دوران شیردهی باید با احتیاط مصرف شود .

معاون غذا و داروی دانشگاه در خصوص گیاه دارویی صبرزرد یا آلوورا بیان داشت : این گیاه در درمان یبوست و برخی بیماری های قارچی مصرف دارد و اسپاسم های گوارشی ، اسهال خونی ، از دست دادن حجم زیاد الكترولیت ها به خصوص پتاسیم ، آریتمی ، ادم و سمیت كلیوی از جمله  عوارض ناشی از مصرف بیش از حد صبر زرد می باشد.

دکترمحبی با اشاره به ممنوعیت مصرف صبرزرد یا آلوورا در دوران حاملگی و دوران شیردهی ، گفت : مصرف این گیاه با مدرها ، استروئیدها ، گلیكوزیدهای قلبی ، داروهای ضد آریتمی و داروهای پایین آورنده قند خون موجب تداخل دارویی می شود.

وی درمان سرفه ، برونشیت و التهاب مخاط معده را از جمله خواص ختمی برشمرد و افزود : در مواردی در مصرف بیش از حد این گیاه  ، حساسیت پوستی مشاهده شده است.

به گفته وی ختمی جذب داروهایی را كه همزمان مصرف می شود را به تاخیر می اندازد و در  دوران حاملگی و در دوران شیردهی باید با احتیاط مصرف شود .