به گزارش وب دا ؛ دکترصفورا محبی معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی فسا در خصوص مصرف بی رویه انواع آنتی بیوتیك ها هشدار داد و گفت: مصرف نامناسب آنتی بیوتیك ها می تواند مخاطراتی داشته باشد مثلا مصرف بعضی از آنتی بیوتیک ها با تغییراتی در روده بزرگ موجب رشد بیش از حد بعضی باکتری های بیماری زا می شوند . از بین رفتن فلور طبیعی روده می تواند با ایجاد اسهال ، منجر به دفع الکترولیت های بدن شده و همچنین می تواند به دلیل اختلال دریافت ویتامین K که توسط میکروب های موجود در روده ساخته می شود ، منجر به اختلال در انعقاد خون شود زیرا باکتری هایی که در روده بزرگ ساکنند می تواند باعث جذب انواعی از ویتامین ها شوند . بنابراین کشته شدن آنها باعث کمبود ویتامین و مشکلات بعدی می شود که به خصوص در کودکان در حال رشد اهمیت زیادی دارد . همچنین مصرف بعضی آنتی بیوتیک ها می تواند باعث التهاب دستگاه گوارش فوقانی مانند معده ، اثنی عشر و خصوصا مری شود .
دكتر محبی افزود : میانگین مصرف آنتی بیوتیک در کشور در مقایسه با میانگین آن در کشورهای اروپایی بیش از حد نیاز است (حدود سه برابر) و این در حالیست كه مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها می تواند باعث ایجاد مقاومت در باکتری های بیماری زا شود و در نتیجه جهت درمان نیاز به داروهای جدیدتر داشته و یا گاها به دلیل عدم پاسخ به دارو و در دسترس نبودن داروهای خوراکی می بایست بیمار در بیمارستان جهت درمان بستری شود . بر اساس ارزیابی ها ، به علت ویروسی بودن اغلب بیماری های دستگاه تنفسی مانند سرماخوردگی به ویژه کودکان ، استفاده از داروهای آنتی بیوتیک در این بیماری ها هیچ سودی برای بیمار ندارد و باعث مقاوم شدن میکروب ها به دارو می شود .
معاون غذا و داروی دانشگاه اظهار داشت : زمانی بیماری های عفونی قاتل مهم انسان بود اما با کشف آنتی بیوتیک ها و رواج مصرف آنها ، امروزه با خطر دیگری مواجهیم و آن شیوع آلرژی گوناگون مثل آسم است زیرا مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ممکن است منجر به آسم شود .توجیه احتمالی این نتایج این است که مصرف زیاد آنتی بیوتیک ها باعث از بین رفتن باکتری هایی می شوند که ساکن بی ضرر قسمت های مختلف بدن به شمار می روند . باکتری هایی که نه تنها باعث بروز هیچ بیماری ای نمی شوند ، بلکه با تحریک جزیی و مداوم دستگاه ایمنی ،باعث تکامل بهتر آن و قوی شدنش می شود . کشته شدن این باکتری ها در اثر مصرف نامناسب آنتی بیوتیک می تواند زمینه را برای بروز این حساسیت ها آماده کند .