به گزارش وب دا ؛ فیروزه نوری مند کارشناس داروهای تحت کنترل معاونت غذا و دارو ی دانشگاه علوم پزشکی فسا در خصوص داروی ترامادول گفت: ترامادول دارویی ضد درد و از دسته داروهای مسکن مخدر می باشد که در صورت تجویز پزشک برای تسکین دردهای متوسط تا شدید در بزرگسالان(مانند دردهای مفصلی،جراحی،زایمان و..)به کار می رود. ترامادول ضعیف تر از مورفین و پتدین و قوی تر از مسکن هایی نظیر ایبوپروفن و استامینوفن می باشد.می توان آن را مورفین ضعیف شده تلقی نمود. مصرف آن حداکثر به مدت سه الی پنج روز آن هم فقط با تجویز پزشک مجاز می باشد.

نوری مند افزود : با توجه به گسترش استفاده خودسرانه این دارو و نیز با توجه به عوارض ناخواسته تداخلات این دارو با دارو های دیگر حتی در مواردی می تواند زندگی فرد را به خطر اندازد.این دارو با اسامی تجاری بابومادول،پیرالژین،ترادولان،ترامارام،ترامود،تراژیدول و ترامل در بازار دارویی ایران وجود دارد.

وی در خصوص عوارض مصرف ترامادول گفت: ضعف ،اضطراب،گیجی،حالت عصبی واختلالات خواب ،تشنج،تضعیف تنفسی،درد شکم،بی اشتهایی،نفخ شکم،حساسیت پوستی،اختلالات بینایی،تکرر ادرار از عوارض شایع مصرف ترامادول می باشد.

کارشناس داروهای تحت کنترل معاونت غذا و دارو ی دانشگاه علوم پزشکی فسا همچنین افزود: حتی در مقادیر درمانی، بروز تشنج به دنبال مصرف ترامادول در برخی بیماران گزارش شده است و این خطر در موارد زیر افزایش می یابد:-مصرف مقایر بالاتر ترامادول-مصرف همزمان با برخی داروهای اعصاب-بیمارانی که سابقه صرع یا تشنج دارند-بیمارانی که دچار ضربه مغزی و عفونت دستگاه عصبی مرکزی شدند.
وی در خاتمه گفت: ترامادول می تواند باعث وابستگی جسمی و روانی شود .این دارو می تواند در بیمارانی که قبلا به مواد مخدر اعتیاد داشتند باعث ایجاد اعتیاد جدید شود.مصرف بیش از دو هفته این دارو مجاز نمی باشد حتی افرادی که قبلا سابقه وابستگی و اعتیاد به مواد مخدر را نداشته اند ممکن است با مصرف این دارو دچار اعتیاد به آن شوند.بیمارانی که دچار اعتیاد به مواد مخدر هستند نباید این دارو را مصرف کنند.ایمنی و اثر بخشی مصرف ترامادول در كودكان زیر 16 سال ثابت نشده است و مصرف آن در این گروه سنی توصیه نمی گردد.