به گزارش وب دا ؛ دکترسام زراعتیان نژاد دوانی فوق تخصص جراحی قلب و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی فسا بیان داشت :عمل قلب باز افزایش قدرت انقباضی بطن چپ در بخش جراحی قلب بیمارستان حضرت ولیعصر(عج) فسا بر روی بیمار 40 ساله که به علت کاهش میزان برون ده قلبی ناشی از بیماری اتساع قلب (DCMP) دچار تنگی نفس شدید و علائم نارسایی قلبی بود با موفقیت انجام شد.

سرپرست گروه جراحی قلب بیمارستان حضرت ولیعصر(عج) افزود :  این  بیمار 40 ساله با وجود مصرف مکرر داروهای افزایش قدرت انقباضی قلب ، حداقل سالانه 10 - 3 بار در بخش مراقبتهای ویژه بستری بوده است .

دکترزراعتیان نژاد افزود : میزان برون ده قلب بیمار قبل از این عمل  ده درصد بوده و با انجام این عمل که مشتمل بر بای پاس قلبی ریوی ، بازسازی عضلات دریچه بطن چپ از طریق بطن همراه با کوچک کردن بطن چپ و بستن جدار بطن چپ با استفاده از نوعی ماده پلیمری مصنوعی مرسوم به گورتکس بود بلافاصله بعد از عمل با استفاده از اکوی مری میزان برون ده قلب بیمار به 40 درصد افزایش یافت. بیماریاد شده پس از طی دو روز از دوره نقاهت با حال عمومی خوب از بخش مراقبتهای ویژه ترخیص گردید.

وی اظهار داشت : این عمل جزء اعمال جراحی قلب باز پیچیده ایست که توانایی انجام آن  منحصرا در مراکز ویژه درمان نارسایی قلب وجود دارد که می تواند جایگزین مناسبی برای پیوند قلب در بیماران با بضاعت مالی کمتر جهت مصرف داروهای پس از پیوند باشد .

گفتنی است در این عمل که با موفقیت در اتاق عمل جراحی قلب باز بیمارستان حضرت ولیعصر(عج) فسا انجام گرفت تیمی مشتمل بر دکترسام زراعتیان نژاد دوانی جراح و سرپرست گروه ، آقای فرهاد خسروی مسؤول هماهنگی تیم اتاق عمل قلب  ، خانم آسوده مسؤول آی سی یو قلب حضور داشتند.