به گزارش وب دا ؛ در این کارگاه یک روزه دکتر صفورا محبی معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی فسا ضمن بیان تاریخچه پیدایش فارماكوویژولانس گفت: در آمریكا بعد از مشكلات قلبی عروقی،تصادفات جاده ای و ایدز، چهارمین علت مرگ و میر عوارض ناخواسته دارویی می باشد.
وی اظهار داشت: از هر 10 هزار نفر 800 نفر به علت عوارض دارویی ناشی از مصرف دارو در بیمارستان ها پذیرش می شوند. یكی از عوامل بزرگ مرگ و میر در سیستم های بهداشتی ، داروهای مصرفی هستند كه بخشی از آن قابل پیشگیری است ولی بخشی نیز غیر قابل پیشگیری است. طبق آمار به دست آمده پذیرش بیمار در بیمارستان های ایران به علت  عوارض ناخواسته داروها، 10 درصد می باشد.
دكتر محبی به آمار جالبی از مصرف ضدالتهاب های غیر استروئیدی در انگلستان اشاره كرد و گفت: در انگلستان مصرف ضدالتهاب های غیر استروئیدی باعث 65 هزار پذیرش اورژانسی در سال می شود،12 هزار نفر در سال دچار خونریزی گوارشی می شوند و 2000 نفر در سال به علت مصرف این دسته از داروها می میرند.هدف فارماكوویژولانس ردیابی زودهنگام و سریع عوارض دارویی است.چه عارضه در بروشور دارو گزارش شده باشد و چه پیش بینی نشده باشد. فارماكوویژولانس باعث می شود كه هزینه و مصرف دارو منطقی تر باشد.
 معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی فسا گفت : متاسفانه فقط 2 تا 4 درصد از عوارض ناخواسته داروها گزارش می شود و وقتی از كادر درمانی دلیل عدم ثبت عارضه دارویی سوال می شود در جواب به عدم اطلاع از مكانیزم موجود برای ارسال گزارش،عدم دسترسی به فرم زرد،نداشتن وقت،ترس از شكایت حقوقی كیفری و عدم اطمینان از بوجود آمدن عارضه توسط آن دارو اشاره می كنند.
دکتر محبی افزود : باید یادآور شد  که برای ثبت عارضه دارویی اطلاعات بیمار،تكمیل كننده فرم ، نام دارو و نوع عارضه را بدانیم ولی چنانچه هر كدام از این اطلاعات را نداریم یا مطمئن نیستیم بایستی باز هم فرم را تكمیل كنیم.