به گزارش وب دا ؛ با توجه به مصرف زیاد كالاهای آرایشی و بهداشتی غیر مجاز در كشور ، دکترصفورا محبی معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی فسا چند توصیه درخصوص مصرف كالاهای آرایشی و بهداشتی به عموم مردم كرد و گفت:  كالاهای آرایشی و بهداشتی را از دستفروشان و دوره گردها به هیچ وجه خریداری نكنید و سعی كنید از فروشگاه های معتبر و داروخانه ها تهیه كنید. در هنگام خرید لوازم آرایشی و بهداشتی باید دقت كنید كه كالای داخلی ، دارای پروانه ساخت معتبر و كالای خارجی دارای برچسب كنترل اصالت و سلامت كالا باشد.  در انتخاب و خرید لوازم آرایشی خود بسیار دقت كنید زیرا كه تقلب برندهای معروف به شدت فعال است و مهمترین مشتریان این شركت ها نیز كشورهای خاورمیانه هستند. بسیاری از كرم های بهداشتی تقلبی با برندهای معروف اروپایی در خارج از كشور تولید و وارد ایران می شود و به هیچ وجه كیفیت لازم را ندارند.

دكتر محبی هشدار داد: فریب تبلیغات گمراه كننده ماهواره ای و اینترنتی را نخورید زیرا تائیدیه های بهداشتی و سلامتی این محصولات غالبا در این تبلیغات ارایه نمی شود. مواد غیر مجازی كه در لوازم آرایشی و بهداشتی تقلبی و غیر مجاز استفاده می شوند می توانند بسیار خطرناك و سرطان زا و گاهی كشنده باشند. اغلب آن ها از مواد سمی و یا تاریخ گذشته استفاده می كنند. معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی فسا افزود : آزمایشات انجام شده بر روی مواد آرایشی غیر مجاز نشان داده كه میزان ماده سمی آفلاتوكسین بی در آن ها بسیار بالاتر از حد مجاز است.این ماده قوی ترین عوامل سرطان است و به راحتی از طریق پوست جذب می شود و منجر به صدمات حاد كبدی می شود.

وی در مورد مصرف طولانی مدت برخی كالاهای آرایشی و بهداشتی گفت: مواد شیمیایی متعدد به ویژه فلزات سنگین به كار رفته در ساخت مواد آرایشی در درازمدت باعث آسیب جدی به پوست می شود. در هنگام انتخاب كرم های آرایشی به تركیبات تشكیل دهنده آن كه بر روی برچسب مشخصات درج شده دقت كنید كه فاقد پارابن باشند. تولیدكنندگان محصولات آرایشی برای ارزان تمام شدن محصول تولیدی خود از ماده سرطان زایی به نام پارابن استفاده می كنند تا ماندگاری محصول خود را افزایش دهند. اما این ماده باعث بروز سرطان های وابسته به هورمون های جنسی در درازمدت می شود. همچنین باید دقت داشت استفاده مشترك افراد از لوازم آرایشی و بهداشتی علاوه بر آلودگی فرآورده باعث انتقال عوامل میكروبی و قارچی از فردی به فرد دیگر می شود و لذا باید از استفاده مشترك این لوازم جدا خودداری نمود.