به گزارش وب دا ؛ دکترصفورا محبی معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی فسا در خصوص مصرف مكمل های ورزشی و تهدید آن برای نوجوانان و جوانان ، هشدار داد و گفت: مهمترین علل استفاده نوجوانان و جوانان ورزشكار بدنساز از مواد نیروزا را علاقه به داشتن تناسب اندام خوب، میل به پیروزی در مسابقات، حس كنجكاوی و در برخی مواقع توصیه های مربیان و سرپرستان تیم به آنها دانست .

دكتر صفورا محبی به والدین نوجوانان و جوانان ورزشكار بدنساز توصیه كرد: فرزندان خود را در باشگاه های ورزشی دولتی یا خصوصی كه تحت نظارت سازمان تربیت بدنی هستند ثبت نام كنند و در موقع ثبت نام از مسوولین باشگاه و مربیان بخواهند كه از معرفی هر نوع داروی نیروزا و روش های مصرف آنها به فرزندانشان خودداری نمایند و در غیر اینصورت آنان مسوول عوارض ناشی از سوء مصرف داروها و مكمل ها هستند.

معاون غذا و داروی دانشگاه تاکید نمود : والدین باید به طور مرتب از باشگاه و نحوه تمرینات ورزشی فرزندان خود بازدید كنند و هر نوع تغییر ناگهانی و شدید در رفتار، خلق و خو و نیز اندازه های بدنی فرزندشان را به دقت تحت نظر و مراقبت قرار دهند.  درصورت درخواست فرزندان برای پول بیش از نیاز عادی آنان كنجكاوی به خرج دهند و از علت نیاز آنان به پول بیشتر با خبر باشند و از خرید هر نوع داروی نیروزا و یا مكمل ورزشی برای فرزندان خودداری كنند.

دكتر محبی ضمن هشدار به والدین گفت: مكمل های ورزشی زیر نظر وزارت بهداشت تولید نمی شوند و قبل از اقدام به فروش تحت آزمونهای امنیتی وسیع قرار نمی گیرند . این امر به این معناست كه هیچ پزشكی نمی داند كه آیا مصرف این مواد برای نوجوانان مناسب است یا خیر و احتمال بروز عوارض پیش بینی نشده در آنها وجود دارد.

دكتر محبی در خاتمه گفت: با وجود تمام این هشدارها باز هم این اراده ورزشكاران نوجوان و جوان است كه می تواند ضامن سلامتی آنها باشد.راه سخت یعنی ورزش اصولی و مداوم را انتخاب كنند تا بدنی سالم و زیبا داشته باشند یا راه آسان اما با عوارضی جبران ناپذیر و آن مصرف مكمل ها و داروی غیر مجاز برای به ظاهر ورزشكار شدن طی مدت كوتاه را انتخاب كنند.انتخاب با شماست !!!!!!