به گزارش وب دا ؛ دكتر صفورا محبی  معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی فسا با اشاره به چهار گیاه دارویی آویشن، بابونه ، پونه و چای سبز  ،  به  تشریح موارد مصرف، عوارض مصرف بیش از حد، تداخل با دارو و مصرف در دوران شیردهی و حاملگی این گیاهان دارویی پرداخت.

گیاه دارویی آویشن

دکترمحبی در خصوص گیاه دارویی آویشن گفت : این گیاه در درمان  سرفه،برونشیت،رفع التهاب مخاط مجاری تنفسی موثر می باشد و خلط آور است . مصرف بیش از حد آویشن ، در بعضی موارد باعث بروز حساسیت های پوستی شده است .

وی با بیان اینکه در مصرف آویشن تداخل با داروی خاصی مشاهده نشده است ، تاکید کرد : در دوران حاملگی مصرف این گیاه در مقادیر بالا ممنوع می باشد و در دوران شیردهی نیز باید با احتیاط مصرف شود.

گیاه دارویی بابونه

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی فسا با بیان اینکه گیاه دارویی بابونه به صورت دهان شویه جهت رفع التهاب مخاط دهان به كار می رود ، افزود : این گیاه دارای  خاصیت  ضد نفخ و ضد انقباض عضلات گوارش می باشد و در درمان التهاب بافت مخاطی دهان و سایر قسمت های دستگاه گوارش کاربرد دارد.

به گفته وی تداخل با جذب آهن  از عوارض ناشی از مصرف بیش از حد بابونه است و این گیاه با داروهای رقیق كننده خون مانند هپارین و وارفارین، آهن، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند بروفن و دیكلوفناك، داروهای دسته بنزودیازپین ها مانند دیازپام، آلپرازولام، لورازپام و ... تداخل دارد.

دکترمحبی اظهار داشت : مصرف بابونه در  دوران حاملگی (مخصوصا در سه ماهه اول بارداری) و در دوران شیردهی ممنوع می باشد.

گیاه دارویی پونه

معاون غذا و داروی دانشگاه در خصوص گیاه دارویی پونه بیان داشت :  پونه در درمان تب و آنفولانزا،مشكلات كیسه صفرا، فیبروم رحم(تومور خوش خیم رحمی)، مشكلات قاعدگی،نقرس مصرف دارد و توهم و بی قراری،افزایش فشار خون،تشنج، سقط جنین ، سمیت كبد و كلیه از جمله  عوارض ناشی از مصرف بیش از حد این گیاه می باشد.

دکترمحبی با اشاره به ممنوعیت مصرف پونه در دوران حاملگی و مصرف با احتیاط آن در دوران شیردهی ، گفت : مصرف این گیاه با داروهای استامینوفن،دیازپام،دیلتیازم،پروژسترون،امپرازول و ایبوبروفن موجب تداخل دارویی می شود.

وی درمان سردرد،میگرن،تهوع،كاهش چربی خون،كاهش وزن،مهار پوسیدگی دندان،ضد سرطان های مری، روده ، سینه، ریه و پوست را از جمله خواص چای سبز برشمرد و افزود : این گیاه  اثر مهاركنندگی بر رشد باكتری های مولد اسهال و بعضی از انواع دیگر باكتری ها دارد و اثرات ضد افسردگی و محرك ترشح اسید معده از دیگر خواص آن می باشد.

گیاه دارویی چای سبز

دکترمحبی با اشاره به اینکه مصرف چای سبز روزانه به طور متوسط 250 میلی لیتر باعث ایجاد نوعی كم خونی به نام آنمی میكرو سیتیك در نوزادان خواهد شد اظهار داشت : تحریك معده و افزایش ترشح آن و اسهال از دیگر عوارض مصرف بی رویه چای سبز است كه در صورت مصرف با شیر این عارضه تا حدی برطرف خواهد شد  اما در این صورت جذب كلسیم شیر به مقدار قابل توجهی كاهش خواهد یافت .

معاون غذا و دارو مصرف بیش از 300 میلی گرم در روز چای سبز را در دوران حاملگی  ممنوع دانسته و تاکید نمود :  این گیاه در دوران شیردهی ترجیحا استفاده نشود .

به گفته وی چای سبز با داروهای تئوفیلین،لیتیم،داروهای رقیق كننده خون مانند وارفارین و هپارین تداخل دارد .