به گزارش وب دا ؛ سحر کرم نژاد مسئول واحد بهداشت خانواده معاونت بهداشت دانشگاه  گفت : نقطه‌ی شروع طلایی برای سالم زیستن1000 روز اول زندگی یعنی از شروع بارداری تا پایان 2 سالگی ( 270 روز بارداری و 730 روز اول عمر) است؛ دوره‌ای كه كودكان بیش‌ترین تأثیرپذیری را از محرك‌های محیط اطراف خود دارند كه آن‌ها را در بزرگسالی در معرض بیماری‌های مربوط به چاقی مفرط، دیابت یا فشارخون بالا قرار می‌دهد.

کرم نژاد افزود : تغذیه 1000 روز اول سرنوشت‌ساز است و به طور مستقیم روی سلامتی در بزرگسالی و پیری تأثیر خواهد گذاشت و برای پیشگیری از مشكلات آینده ضروری است. امروزه مشخص شده است مرگ‌ و میر ناشی از بیماری عروق كرونری در سن بزرگسالی با وزن نوزاد متولد شده و تغذیه‌ی او در دو سال اول ارتباط دارد و این امر نشانگر اهمیت تغذیه سالم مادر و مراقبتهای دوران بارداری و شیردهی و حتی قبل از آن در بارداری است. به عقیده‌ی محققان در این دوره‌ی حیاتی، محیط‌ زیست در معنای تغذیه‌ای، اكولوژیكی، روانی - عاطفی، اجتماعی - اقتصادی رد پای خود را روی ژن‌ها بر جا می‌گذارد. بر اساس منابع علمی جهان خانواده‌ها باید روی كودكی فرزندانشان سرمایه‌گذاری كنند و بدانند كه بیشترین تاثیرات در روند رشد یك فرد در كودكی او تعیین می‌شود.

مسئول واحد بهداشت خانواده معاونت بهداشت  با اشاره به  اهمیت نکات ضروری در حوزه رشد و  بویژه تکامل دوران کودکی  ، گفت : این تكامل هم به كودك و هم به مادر باز می گردد. تكامل دوران كودكی در رشد یك كودك تاثیر بسیار زیادی دارد. با اهتمام ویژه به این دوران یعنی از دوره لقاح تا پایان دو سالگی كه1000 روز طلایی نام دارد می توان خیلی از مشکلاتی كه در آینده ،كودك را درگیر می كند، از میان برداشت. 60 درصد رشد مغز تا پایان یك سالگی و 70 درصد آن تا دو سالگی انجام می شود و به ترتیب 80 درصد رشد مغز تا سن سه سالگی و 98 تا 100 درصد رشد مغز تا پایان هشت سالگی می باشد و این نشان دهنده اهمیت دوران طلایی است.

کرم نژاد افزود : دانشمندان و متخصصین اقتصاد و بهداشت توافق دارند كه ارتقا تغذیه در طول 1000 روز طلایی عمر یكی از بهترین سرمایه گذاری هایی است كه می توان انجام داد. در واقع هر دلار هزینه شده جهت ارتقا تغذیه طی 1000 روز طلایی منجر به برگشت 48 دلار در بهبود سلامت و بهره وری و قابلیت تولید بیشتر می شود. در واقع 1000 روز طلایی روزنه بی نظیر فرصت ها برای ساخت آینده سالمتر و شكوفایی بیشتر آینده است.

به گفته وی متاسفانه میزان سرمایه گذاری در هزار روز طلایی نسبت به نوجوانی و خردسالی كمتر است و مورد غفلت واقع می شود.

کرم نژاد انتخاب شعار هزار روز طلایی ، مهر مادر- شیر مادر در هفته جهانی شیرمادر را نقطه شروع بسیج همگانی برای افزایش آگاهی ها ، ارتقا كیفیت مراقبتهای مادر و كودك در این دوره و سرمایه گذاری در این خصوص برشمرد.