پایگاه خبری وبدا - دانشگاه علوم پزشکی فسا

tech 2

آرشیو اخبار

به گزارش وب دا ؛ دکترمجید نجفی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فسا در خصوص اقدامات انجام شده توسط معاونت بهداشت برای پیشگیری از شیوع بیماری تب کریمه – کنگو گفت : با توجه به بروز یک مورد ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه – کنگو در شهرستان فسا ، معاونت بهداشت با تشکیل جلسات درون بخشی و برون بخشی اقدامات مختلفی را برای پیشگیری از شیوع این بیماری انجام داده است که شامل آموزش به اهالی محل بروز بیماری در خصوص چگونگی پیشگیری از ابتلا به بیماری، انجام هماهنگی برون بخشی با جهاد کشاورزی و دامپزشکی برای بازرسی و سمپاشی دامداریهای آن منطقه ، بازدید کارشناسان بهداشت محیط از دامداریها در مناطق روستایی شهرستان و آموزش چهره به چهره به دامداران برای کنترل کنه و همچنین توزیع 10000 برگ پمفلت در رابطه با چگونگی پیشگیری از تب خونریزی دهنده کریمه – کنگو از دیگر اقدامات معاونت بهداشت در خصوص پیشگیری از بیماری بوده است.

دکتر نجفی افزود : معاونت بهداشت با هماهنگی هایی که با وزارت بهداشت انجام داده است ، داروی ویباویرین را برای موارد احتمالی ابتلا تهیه کرده و با معاونت درمان در این خصوص هماهنگی های لازم  به عمل آورده است.

معاون بهداشت دانشگاه با اشاره به نقش مهم آموزش در پیشگیری از بروز این بیماری گفت : واحد پیشگیری از بیماریهای واگیر معاونت بهداشت آموزشهای لازم در خصوص چیستی این بیماری ، راه های پیشگیری و درمان را به بهورزان و کارشناسان معاونت بهداشت آموزش داده است و آموزش به عموم مردم نیز در روستاها به وسیله بهورزان و کارشناسان بهداشتی در حال انجام است و به پزشکان خانواده شهری و روستایی نیز اطلاع رسانی لازم انجام شده است  و آموزش های تکمیلی برای پزشکان خانواده توسط متخصص عفونی در روزهای آتی انجام خواهد شد.

دکتر نجفی به همشهریان فسایی توصیه کرد برای پیشگیری از ابتلا به تب کریمه - کنگو نکات ذیل را رعایت کنند :

  • حتما گوشت را از محل هایی تهیه کنید که تحت نظارت اداره دامپزشکی است .
  • گوشت خریداری شده را قبل از مصرف به مدت 24 ساعت و جگر و کلیه را به مدت 48 ساعت در یخچال نگهداری کنید.
  • از خوردن جگر یا گوشت خام و نیم پخته باید جدا خودداری کرد.
  • برای خرد یا چرخ کردن گوشت از دستکش استفاده شود .
  • از تماس خون یا ترشحات دام ها با بدن جدا خودداری شود .
  • در روستاها ، دام ها را باید از محل زندگی دور نگه داشت و از له کردن کنه ها خودداری کرد .
  • سمپاشی محل نگهداری دام ها برای از بین بردن کنه ها باید انجام شود .
  • استفاده از وسایل حفاظتی برای پیشگیری از گزش کنه به انسان یکی از راه های مهم پیشگیری از تب کریمه - کنگو است .