به گزارش وب دا ؛ دکترصفورا محبی معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی فسا در مورد مساله ای كه این روزها جوانان را تهدید می كند گفت : مساله ای كه این روزها جامعه ما به خصوص نوجوانان و جوانان را تهدید می كند، روی آوردن به پرورش اندام به جای ورزش است كه استقبال از آن به شدت دیده می شود. جوانان به دلیل روحیه و سنشان ، تشنه خودنمایی هستند. ورزش هم یكی از ابزارهای این كار است. پرداختن به ورزش برای كسب مقام های قهرمانی و شهرت، قابل قبول و توجیه پذیر است. ولی وقتی هدف جوان به هدفی سطحی مانند مطرح كردن خود از طریق زیبایی اندام ، آن هم با مصرف مواد نیروزا نزول پیدا می كند باید با دقت بیشتری این موضوع را پیگیری كرد زیرا آثار منفی مصرف این مواد امروزه بر همه پیداست.

دكتر صفورا محبی افزود : خودباوری نقش بسیار مهمی در گرایش نوجوانان و جوانان برای انتخاب این ورزش دارد. خودباوری تصوری است كه شخص از خود و احساس رضایتی است كه از بدن و اعمال خود دارد. این حس از دوران كودكی شروع به رشد و شكل گیری می كند و هرگاه نوجوانان به این خودباوری نرسد، برای آنكه احساس شكست و سرخوردگی اش را سركوب كند به هر كاری دست می زند. زیبایی اندام و میل به داشتن اندامی ایده آل راهی برای رسیدن به خودباوری است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی فسا  اظهار داشت : خانواده، نخستین محیطی است كه نقش بسزایی در شكل گیری خودباوری كودك دارد.والدینی كه كودك خود را با تمام ویژگی هایی كه دارد و به همان صورتی كه هست می پذیرند فرد خودباوری را برای آینده تربیت می كنند. والدین خودباور، فرزندان خودباور تربیت می كنند. هرگونه برخورد در دوران كودكی می تواند این حس خودباوری را در شخص تقویت یا تضعیف كند. یكی از بارزترین خصوصیات دوران نوجوانی این است كه شخص بسیار به اندام و ظاهر خود توجه می كند و در بیشتر مواقع از آنها رضایت ندارد اما رفتار خانواده در چنین شرایطی می تواند نوجوان را به سمت و سوی خودباوری هدایت كند یا برعكس كاری كند برای رسیدن به شرایط مطلوب ، دست به هر اقدامی بزند و هركاری را دنبال كند.

دكتر محبی ادامه داد: تجارت و خرید و فروش داروهای نیروزا، برای بسیاری از مربیان منبع درآمد زیادی است به طوریكه متاسفانه در بسیاری از باشگاه های بدن سازی، مربیان و یا برخی از ورزشكاران قدیمی تر به نوجوانان توصیه می نمایند كه از این داروها استفاده كنند و در قبال مبلغی گزاف داروها و مكمل ها را در اختیار آنان می گذارند.این امر باعث می شود كه ورزشكاران جوان رو به سوی مصرف مواد و داروهای نیروزای ممنوعه نموده و به عوارض دردناك آن دچار شوند.

وی در خصوص مكمل های ورزشی گفت: مصرف مكمل های ورزشی و داروهای نیروزا یكی از بزرگترین خطراتی است كه جوامع بشری و به ویژه نسل جوان را تهدید می كند.خطر سوء مصرف داروهای نیروزا باعث بروز عوارض خطرناكی شده كه به شدت سلامت جامعه و به ویژه ورزشكاران جوان را به خطر انداخته است. خانواده ها روزی متوجه این مسئله می شوند كه عوارض غیر قابل جبران جسمی و روانی داروهای نیروزا فرزندان آنها را در معرض نابودی قرار داده است.

معاون غذا و دارو در خاتمه اظهار داشت : با توجه به مصرف بی رویه مکمل های رژیمی، ورزشی از سوی جوانان و نوجوانان ، معاونت غذا و دارو در راستای ارتقاء فرهنگ مصرف مکمل های ورزشی و رژیمی ، اقدام به برگزاری جلسه آموزشی با حضور رابطین بهداشت شهر و روستاها، چاپ پمفلت و پوستر و توزیع در سطح شهرستان، درج خبر در روزنامه های شهرستان، درج مصاحبه در سایت های معتبر و نصب پارچه نویس در میادین اصلی شهر نموده است. به گفته وی  بازرسی از مراکز عرضه کننده مکمل های رژیمی، ورزشی سطح شهرستان به طور مستمر در حال انجام است.