به گزارش وب دا ؛ خانم فهیمه راستباف مسوول واحد مبارزه با بیماریهای غیر واگیرمعاونت بهداشت دانشگاه در خصوص پیشگیری و کمک به درمان سرطان با انجام فعالیتهای بدنی و ورزش گفت : در سالهای اخیر نقش برجسته ورزش و فعالیت های بدنی در پیشگیری و کنترل سرطان به خوبی مشخص شده است . فعالیت بدنی منظم با اثرات ضد التهابی خود به نوعی می تواند کاهش خطرابتلاء به سرطان ها را به همراه داشته باشد . ورزش موجب بهتر شدن احساس بیماران نسبت به خود خواهد شد و به شکلی به بهبود و کیفیت زندگی آنها منتهی می شود . همچنین ورزش می تواند توانایی انجام فعالیت های روزمره را بهبود بخشیده و کاهش خستگی و احساس بی حالی در بسیاری از بیماران سرطانی را به همراه داشته باشد .

راستباف افزود : تمرینات انعطاف پذیری و ورزش هایی مانند ( یوگا و پیلاتس ) که علاوه بر اثرات جسمانی دارای اثرات روانی نیز می باشد برای بیماران سرطانی می تواند مفید باشد .

مسوول واحد مبارزه با بیماریهای غیر واگیرمعاونت بهداشت دانشگاه اظهار داشت : نروپاتی ، آسیب های ریوی ، اختلالات کلیوی و غدد درون ریز ، اختلال شنوایی ، آسیب های کبدی و تغییرات معده ایروده ای از جمله عوارض روشهای مختلف درمان سرطان می باشند و توجه به همه این آسیب ها و اختلالات هنگام کارهای ورزشی با بیماران سرطانی از اهمیت بالایی برخوردار است .

وی گفت : اهداف برنامه های فعالیت بدنی برای بیماران تحت درمان با افرادی که دوره درمانشان کامل شده تفاوت دارد . به طور متوسط سن تشخیص سرطان 65 الی 69 سال است و لذا متخصصین آمادگی جسمانی ، باید با اصول کار با افراد سالمند آشنایی کامل داشته باشند .

راستباف ادامه داد : از جمله توصیه هایی که در زمینه فعالیت بدنی و پیشگیری از سرطان شده است ، می توان به انجام 5-3 جلسه ورزش هوازی به مدت 30 دقیقه با شدت متوسط تا شدید به همراه 3-2 جلسه تمرینات قدرتی با شدت 70-50 درصد اشاره کرد .

راستباف با اشاره به فعالیتهای انجام شده در خصوص سزطان در شهرستان فسا اظهار داشت : واحد مبارزه با بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشت ، سالهای متمادی است که کار ثبت موارد جدید ابتلا به سرطان را انجام می دهد که در سالهای اخیر سرطانهای پوست ، پستان ، معده و مثانه از شایعترین سرطانها در شهرستان فسا بوده است.

به گفته وی در جهت پیشگیری از بروز سرطان های سرویکس ، کولورکتال و پستان آموزش های گسترده به کلیه پرسنل بهداشتی طی جلسات متعدد داده شده است . همچنین از طریق فرم های ارزیابی دوره ای تمامی افراد 30 ساله و بالاتر مراجعه کننده به مراکز و پایگاه های سلامت جامعه ، مطب های پزشکان خانواده شهری و روستائی تحت غربالگری قرار می گیرند و افراد در معرض خطر و مشکوک مورد بررسی قرار می گیرند.