به گزارش وب دا ؛ کمیته دانشگاهی بیماری تب خونریزی دهنده کریمه – کنگو (CCHF) در دانشگاه علوم پزشکی فسا برگزار گردید.
دکترعلیرضا عسکری رییس دانشگاه علوم پزشکی فسا ضمن تشکر از اقدامات و تلاشهای بموقع و موثر گروه عفونی و تیم مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت بهداشت در پیشگیری و کنترل بیماریهای واگیر ، بیان داشت : زنگ خطر و چرخه انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه – کنگو از دام به انسان و دیگر بیماریهای مشترک بین انسان و دام وجود دارد که همکاری و هماهنگی سازمانهای مرتبط ضروری می باشد.
دکترعسکری با اشاره به اینکه حساسیت نیروهای بهداشتی بخصوص بهورزان و پزشکان خانواده روستایی نسبت به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه – کنگو و تشخیص به موقع در بیمارستان و بخش اورژانس بسیار اهمیت دارد، افزود : دامداران یکی از گروههای در معرض خطر بیماری تب خونریزی دهنده کریمه – کنگو هستند که آموزش آبشاری به دامداران توسط پرسنل بهداشتی با همکاری جهاد کشاورزی ضروری است و کنترل این بیماری در دام ها و کشتارگاه ها نیازمند نظارت و پیگیری و توجه ویژه شهرداری و اداره دامپزشکی است.
در ادامه دکترمجید نجفی معاون بهداشت دانشگاه گفت : این معاونت  با اقدامات فوری و واکنش سریع ، هماهنگی و همکاری های برون بخشی با دیگر سازمانها و ادارات در زمینه بیماریهای واگیر در جلوگیری از بروز همه گیری ها نقش موثر داشته است.
در این جلسه دکترسلیمان پور رییس اداره دامپزشکی شهرستان فسا نیز در زمینه پیشگیری و کنترل بیماری CCHF ضمن بیان اینکه سم پاشی جهت مبارزه با ناقل بیماری (کنه) در برخی از دامداریها انجام شده است ، گفت : سم پاشی راه کار اساسی مبارزه با این بیماری نمی باشد و عوارض زیست محیطی و هزینه سنگین را در بردارد.
دکترسلیمان پور تهیه و توزیع بروشورهای آموزشی این بیماری را از دیگر اقدامات انجام شده توسط اداره دامپزشکی برشمرد.
در ابتدای جلسه مهندس عبداله رییسی مسوول واحد مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت بهداشت ضمن ارایه گزارشی از وضعیت بیماری تب کریمه کنگو در کشور ، استان و شهرستان ، اقدامات انجام شده در این خصوص را برشمردند.
به گفته وی  تهیه و توزیع پمفلت و بروشورهای آموزشی  ، آموزش گروهی و فردی به جامعه بخصوص قصابان و دامداران ، آموزش به بهورزان و کارشناسان بهداشتی ، پیگبری و نمونه برداری از موارد محتمل بیماری ، همکاری بسیار نزدیک و موثر با اداره دامپزشکی شهرستان و گروه عفونی دانشگاه و ... از جمله اقدامات معاونت بهداشت می باشد.

گفتنی است چندی قبل دراثر ابتلای یك مورد ، تشخیص و درمان بموقع انجام و بیمار از خطرات تهدیدكننده حیات نجات یافته و  باحال مناسب از بیمارستان ترخیص گردید.

این جلسه با حضور ریاست دانشگاه ، روسای ادارات دامپزشکی و جهاد کشاورزی ، معاونین بهداشت ، درمان، متخصصین گروه عفونی ، روسا و مدیران داخلی بیمارستانها ، سوپروایزر های عفونی و آموزشی، تیم مبارزه با بیماریهای واگیر ، مسوول بهداشت محیط ، نمایندگان فرمانداری و شهرداری در سالن روزبهان دانشگاه برگزار شد.
بیماری تب خونریزی دهنده کریمه – کنگو (CCHF) یک بیماری حاد تب دار و خونریزی دهنده ‌است که از طریق گزش کنه و یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل می‌شود.