به گزارش وب دا ؛ یکصد وسی و یک سال از ششم ژوییه سال 1885 میلادی، که در آن روز پسر بچه 9 ساله‌ای به نام جوزف مایستر در حالی که از 14 نقطه بدن توسط یک سگ هار مجروح شده بود، به لویی پاستور مراجعه نمود و پاستور وی را با روش واکسیناسیون ابداعی خود از ابتلا به هاری نجات داد؛ می‌گذرد، و چه انتخاب نیکویی که چنین روزی در تقویم رسمی کشورمان به نام «روز ملی مبارزه با بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان» نامگذاری شده است و 13 تا 20 تیرماه از طرف وزارت بهداشت به عنوان هفته مبارزه با بیماریهای زئونوز انتخاب شده است.
مهمترین و مطرح ترین بیماریهای زئونوز در جهان شامل :لیشمانیوزها(ازجمله سالک و کالاآزار)، تب مالت ،تب کریمه کنگو، تب دنگ ، سیاه زخم ،هاری وحیوان گزیدگی، لپتوسپیروزیس ، کیست هیداتید ، مشمشه ،توکسوپلاسموز و جنون گاوی است .

محسن فربود کارشناس مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فسا دراین خصوص گفت : در شهرستان فسا شایع ترین بیماریهای زئونوز شامل سالک ، تب مالت و حیوان گزیدگی است و در سالهای گذشته تا کنون اقدامات زیادی توسط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فسا جهت کنترل این بیماریها انجام شده است.
فربود گفت : در مورد بیماری سالک باید به اجرای برنامه مبارزه با جوندگان که در سال جاری در بیش از 20 روستا صورت پذیرفت اشاره کرد که با همکاری بین بخشی با دهیاریها ، بخشداریها،مراکز بهداشتی درمانی و جهاد کشاورزی اجرا گردید.
وی افزود : همچنین 2 مرکز بهداشتی درمانی میانشهر و مرکز بهداشتی درمانی فاطمیه بصورت کاملا فعال مشغول خدمت رسانی و درمان بیماران مبتلا به سالک در شهرستان فسا می باشند.
کارشناس مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت بهداشت دانشگاه با اشاره به اقدامات انجام شده در خصوص حیوان گزیدگی (مبارزه با بیماری هاری ) اظهار داشت : چهار مرکز ارائه خدمات واکسیناسیون هاری در سطح شهرستان فسا شامل ، ستاد معاونت بهداشت و مراکز بهداشتی درمانی ششده ، زاهد شهر و نوبندگان این خدمت را به مردم ارائه می کنند که در این مراکز پس از واکسیناسیون مراجعین کلیه موارد حیوان گزیدگی پس از ثبت به مرکز مدیریت بیماریها گزارش می شوند.
فربود در ادامه در خصوص تب مالت گفت : برای پیشگیری از ابتلا مردم به خصوص دامداران به تب مالت آموزشهای لازم با تاکید بر مدل shep   برای کارکنان معاونت بهداشت و عموم مردم انجام می شود و ایجاد زمینه های لازم برای انتقال این آموزشها به افراد دیگر جامعه نیز صورت گرفته است .
به گفته وی بیماران و موارد مشکوک به تب مالت جهت انجام آزمایشات و درمان به آزمایشگاه و پزشک خانواده ارجاع داده می شوند و موارد ابتلا به تب مالت نیز به اداره دامپزشکی گزارش داده می شود.