به گزارش وب دا ؛ معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی فسا در كارگاه آشنایی داوطلبین سلامت با انواع گیاهان دارویی پر مصرف گفت:اگر طول عمر استفاده از گیاهان دارویی را معادل طول عمر بشر در نظر بگیریم اغراق نكرده ایم. چراكه استفاده از گیاهان برای درمان بیماری ها از دیرباز مورد توجه بشر بوده. اثربخشی این گیاهان بر هیچ كس پوشیده نیست.مستندات علمی موجود در رابطه با اثرات درمانی گیاهان دارویی به خوبی موئید این حقیقت است كه گیاهان دارویی داروهای حقیقی و طبیعی هستند. لذا همانطور كه در مورد داروهای شیمیایی ملاحظات خاصی در نظر داریم لازم است كه مسائل مرتبط با گیاهان دارویی را نیز مد نظر داشته باشیم.
دكتر صفورا محبی گفت: آنچه باید مورد توجه قرار گیرد این است كه تكیه بر این عقیده نادرست كه گیاهان دارویی و تركیبات طبیعی كاملا بی خطر و ایمن هستند متاسفانه مشكلات زیادی برای مصرف كنندگگان به دنبال خواهد داشت. حساسیت های پوستی،حساسیت به نور،اختلالات قلبی عروقی، آسیب های جدی كبدی و كلیوی و بسیاری عوارض دیگر ناشی از مصرف نادرست گیاهان دارویی موئید این مطلب هست. اگرچه برخی از داروهای گیاهی جایگزین رقبای شیمیایی خود شده اند اماسایر داروهای گیاهی در سال های اخیر تحت بررسی های تحقیقاتی و درمانی نوین قرار دارند.
معاون غذا و داروی دانشگاه ضمن تاكید به اینكه گیاهان دارویی داروهای حقیقی با عوارض جانبی واقعی هستند گفت: همانطور كه مصرف نامناسب و بیش از حد یك داروی شیمیایی می تواند عواقب خطرناك به دنبال داشته باشد، عدم رعایت در مصرف دوزاژ صحیح داروها و فرآورده های گیاهی نیز می تواند مشكلات جدی و گاهی اوقات جبران ناپذیری برای فرد ایجاد نماید.
دكتر محبی در این كارگاه موارد مصرف، عوارض جانبی ناشی از مصرف نادرست گیاه،مصرف گیاه در دوران بارداری و شیردهی،تداخلات گیاه دارو و موارد احتیاط و منع مصرف 21 گیا ه دارویی پرمصرف كه از عطاری ها تهیه می شوند را بیان كرد و در خاتمه نیز با نشان دادن تصویر 20 گیاه سمی كه در اطراف ما زیاد به چشم می خورد داوطلبین سلامت را از خطر مسمومیت با این گیاهان آگاه ساخت.