به گزارش وب دا؛ دکترعلیرضا عسکری رییس دانشگاه علوم پزشکی فسا با بیان اینکه سازمان بهداشت جهانی شاخص های بهداشتی را در سه مقوله ارزیابی می کند ، گفت : میزان رضایت مندی مردم از خدمات سلامت ، میزان پرداختی از جیب مردم و فراگیری و گستردگی خدمات بهداشتی از جمله این شاخص ها است که در شهرستان فسا تقریبا همه شاخص ها جایگاه مناسبی دارند .

دکترعسکری افزود :  از نظر معیار اول در بعضی موارد رتبه اول داریم ، مرگ و میر نوزادان در شهرستان فسا به زیر پنج در هزار تولد رسیده است ، این شاخص نسبت به بسیاری از نقاط کشور جایگاه مطلوبی دارد .

وی ادامه داد : شاخص مرگ و میر مادران باردار نیز در شهرستان فسا به خوبی بهبود یافته است و طی چهار سال گذشته هیچ موردی از مرگ و میر مادران باردار گزارش نشده است و این از جمله دستاوردهای کم نظیر در کشور است .

رییس دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت : البته برخی موارد در شهرستان فسا و در کل استان فارس و حتی بسیاری از نقاط کشور متاسفانه نا امید کننده است ، از جمله این موارد مرگ کودکان زیر سن پنج سال است ، این مرگ و میرها به خاطر حوادث ترافیکی رخ می دهد ، مرگ کودکان زیر پنج سال بزرگترین صدمه به جمعیت مولد را در آینده وارد می کند .

وی به برخی دیگر از عوامل مرگ و میر کودکان اشاره کرد و گفت : مسمومیت به مواد مخدر نیز متاسفانه در این شهرستان شایع شده است ، این نوع مسمومیت ها هم می تواند مرگ و میر کودکان را به همراه داشته باشد ، در خانواده ای که والدین به مواد مخدر اعتیاد دارند و شربت ترک اعتیاد تریاک یا شربت اپیوم مصرف می کنند ، کودک زیر پنج سال هم این شربت را به اشتباه می خورد و قطعا خطر مرگ به همراه خواهد داشت.

این مقام مسوول گفت : این مورد به علت فراوانی باعث شده است که پیش بینی قفل کودک برای درب این نوع شربت های خاص بکنند ، اما در پاره ای موارد قفل کودک هم نتوانسته جلو نوشیدن اشتباه شربت های مرگ آور را بگیرد، هر چند بی تاثیر هم نیست .

دکترعسکری افزود: مصرف شربت اپیوم توسط کودکان جزو مسمومیت های نگران کننده است و می تواند خطرات زیادی برای کودکان به همراه داشته باشد .

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرستان فسا همچنین گفت : از نظر کاهش پرداختی ها از جیب مردم در شهرستان فسا اقدامات موثری انجام شده است ، 90 درصد پرداختی ها توسط مردم کاهش یافته ، تعداد متخصصان و فوق تخصص ها دو برابر شده است ، طرح پزشک خانواده و طرح تحول سلامت به درستی پرداختی مردم را کاهش داده است .

وی ادامه داد : شهرستان فسا منطقه ای برای اجرای طرح پزشک خانواده الگو قرار گرفته و در بازدید هایی که از سوی مسوولان و کارشناسان وزارت بهداشت از زیر ساخت های پزشک خانواده در این شهرستان صورت گرفته همه موارد اجرای طرح به خوبی رصد و پایش شده است .

دکترعسکری گفت : در باره رضایت مندی مردم هم نظر سنجی ها این موضوع را تایید کرده اند ، مردم نقاط ایده آل را در حوزه سلامت انتظار دارند ، این انتظار مردم بجا است اما در بهترین شرایط و در بهترین نقاط دنیا که نظام سلامت پیشرفته تر هم دارند ممکن است کاستی هایی وجود داشته باشد .