به گزارش وب دا؛ دکترمجید نجفی کلیانی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فسا با بیان این خبر گفت : نظام مراقبت عوامل خطر بیماری های غیرواگیر با هدف تعیین الگوی اپیدمیولوژیک عوامل خطر بیماریهای غیرواگیر از سال 1383 شروع به فعالیت نموده و تاکنون 6 دوره پیمایش گسترده صورت گرفته است .
دکترنجفی افزود : مراقبت عوامل خطر بیماریهای غیرواگیر ابزاری است در جهت گردآوری چنین اطلاعاتی که نقش حیاتی در ارتقاء برنامه ریزی  و ارزیابی مداخلات بیماریهای غیرواگیر را دارد . سازمان جهانی بهداشت در راستای پاسخ به نیاز روزافزون بین المللی برای دسترسی به اطلاعات معتبر وقابل مقایسه رویکرد گام به گام  (STEPS) مراقبت عوامل خطر این بیماری ها را ابداع نموده است که شامل  عوامل بوم شناسی و عوامل خطر رفتاری ( بر اساس پرسشنامه ) ، سنجش های جسمانی و  سنجش های آزمایشگاهی می باشد.
وی اظهار داشت : در این راستا واحد مبارزه با بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی فسا نیز همگام با دیگر دانشگاه های علوم پزشکی کشور مطالعات STEPS را از فروردین ماه سال جاری آغاز نمود .
دو تیم پرسشگری ( هر تیم یک نفر خانم ، یک نفر آقا ) ،یک تیم نظارت وتیم آزمایشگاهی تشکیل و آموزش های لازم به اعضاء داده شد که در آزمون نیز همه اعضاء شرکت داشتند و موفق شدند .
معاون بهداشت افزود : در دانشگاه علوم پزشکی فسا مطابق برنامه ریزی های انجام شده از ابتدای اردیبهشت ماه تیم های پرسشگری کار خود را آغاز نمودند که در زمان انجام کار توسط ناظرین کشوری مطالعات STEPS جناب آقای دکتر مغیثی و سرکار خانم دکتر عبدالهی ، پیمایش عوامل خطر در تاریخ 27/2/1395 به مورد پایش قرار گرفت و ناظرین پس از انجام پایش و ارزشیابی ، روند اجرای کار را بسیار عالی دانستند.
دکتر نجفی گفت : گام یک ( پرسشگری ) و گام دوم ( تن سنجی ) به صورت کامل و صد در صد انجام گرفت و جهت انجام گام سوم ( سنجش های آزمایشگاهی ) می بایستی تمامی افراد بالای 25 سال جهت خون گیری به آزمایشگاه مرکزی ارجاع می شدند که این امر نیز با هماهنگی کامل انجام شد و از تعداد 58 نفر نمونه گیری صورت گرفت و گام سوم نیز با موفقیت کامل انجام شد .
لازم به ذکر است دانشگاه علوم پزشکی فسا از جمله دانشگاههای علوم پزشکی کشور است که هفتمین دوره پیمایش کشوری عوامل خطر بیماریهای غیرواگیر را در اسرع وقت انجام داده است .