به گزارش وب دا ؛ فیروزه نوری مند کارشناس نظارت بر داروهای تحت کنترل معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت:یكی از انواع موادمخدر كه امروزه نسبتاً پر مصرف می باشد ، آیس ، شیشه یا كریستال است.بالاترین سطح مصرف در سنین15تا25سال می باشد.شكل ظاهری آن شبیه خرده شیشه یا تكه‌های كوچک یخ است. این ماده در اروپا و آمریكا بیشتر به نام آیس و در خیابان های ایران به نام «مت»و «تینا» نیز میشناسند.کریستال معمولاً به شکل هاى سیگار، بلعیدنى، مایع خوراکى یا تزریقى و در موارد نادر حتى به صورت شیاف مقعدى استعمال مى شود.شکل سیگار یا تزریقى آثار تخریب کننده ترى دارد ولى متاسفانه استفاده از نوع سیگار و تنفسى آن شایع تر است .سوداگران شیشه را به عنوان ماده ای كه اعتیاد نمی آوردیاماده ای برای ترك كراك واوپیوئیدها ویاماده ای جهت افزایش میل جنسی به جوانان توصیه می كنند.

نوری مند افزود: از تاثیرات ناشى از استعمال شیشه می توان به خشکى دهان، افزایش سرعت تنفس، سردردهاى طاقت فرسا، حالت تهوع، تعرق بیش از اندازه بدن، سرگیجه، بالارفتن فشارخون، بالارفتن حرارت بدن ، تپش قلب، خشکى، سوزش و ترک لب ها، بزرگ شدن مردمک چشم، سیاهى رفتن چشم، لرزش دست ها و انگشتان،نوعى حالت سرخوشى ، ناآرامى، خشونت و رفتار خصمانه، توهم، پرحرفی، تکرار حرف ها و کارهاى ساده، تغییر ناگهانى در رفتار و گفتار و اختلال در درک،اختلال و بى نظمى در وظایف کلیه و ریه اشاره كرد.

کارشناس نظارت بر داروهای تحت کنترل معاونت غذا و داروی دانشگاهگفت : استفاده از کریستال مى تواند نیاز و فعالیت جنسى فرد را به طور غیرعادى افزایش دهد البته اكثر این علائم مصرف در مدت 24تا48ساعت فروكش می كند.

وی گفت: عوارض مصرف شیشه به قدری وحشتناک است که حقیقتاً هرویین و یا قوی ترین مخدرهای سنتی در مقابل آن بسیار ضعیف هستند.مصرف‌كننده شیشه در حالت خماری ، دست به حركات جنون‌آمیزی می‌زند.

نوری مند با بیان اینکه از مهمترین عوارض طولانی مدت مصرف شیشه كه معمولاً بعد از گذشت كمتر از 6 ماه مصرف خود را نشان می‌دهد اختلال شدید در عملكرد دریچه پروستات است كه معمولاً ادرار و اسپرم با هم دفع می‌شوند ، گفت : آسیب‌های شدید كبدی و جوش‌های صورت ، ایجاد عفونت در دستگاه گوارش خصوصاً روده ها ، كوچك شدن بیضه‌ها به همراه درد شدید، تضعیف قوای جنسی،كاهش شدید وزن وكم خوابی از دیگر عوارض این ماده‌مخدر خطرناك می باشد. پس از گذشت مدتی از مصرف شیشه فردشدیداً بدبین می شود وهمه مردم را دشمن خود می داند.افرادی كه كریستال مصرف می كنندمی گویند كه نوع افسردگی بعد از مصرف این ماده مخدر ماننددیگر موادنیست.