به گزارش وب دا ؛ تیم نظارت وزارت بهداشت از اجرای طرح "پیمایش عوامل خطر بیماریهای غیر واگیر " در فسا بازدید کردند.

در این بازدید آقای دکتر مغیثی معاون فنی اداره بیماریهای غیر واگیر وزارت بهداشت و خانم دکتر عبدالهی از ناظرین وزارت بهداشت  از روند اجرای طرح  پیمایش عوامل خطر بیماریهای غیر واگیر در فسا ابراز رضایت نمودند.

در این بازدید ، بازرسین وزارتخانه بهمراه تیم پرسشگر معاونت بهداشت دانشگاه ، با حضور در منزل یکی از خانوارهای فسایی انتخاب شده توسط وزارت بهداشت ،پرسشگران واحد غیر واگیر معاونت بهداشت را مورد ارزیابی قرار دادند .

بازدید از روند اجرای تحقیقات کوهورت بیماریهای غیر واگیر در فسا از جمله برنامه های دکتر مغیثی و تیم همراه بود.

فهیمه راستباف مسوول واحد مبارزه با بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه در رابطه با هدف وزارت بهداشت از اجرای طرح پیمایش عوامل خطر بیماریهای غیر واگیر گفت: به منظور کاهش بار بیماری‌های غیر واگیر، وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی بر آن شد تا سند ملی پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیر واگیر و عوامل خطر منتسب به آنها را تهیه و تدوین نماید.هدف از تهیه این سند التزام کشور به کاهش ۲۵ درصد مرگ زودرس ناشی از بیماری‌های غیر واگیر و عوامل خطر منتسب به آن‌ها تا سال ۱۴۰۴است .

راستباف افزود : در راستای نهایی‌سازی و ایجاد توان ارزشیابی اهداف سیزده گانه سند مذکور، طرح ملی هفتمین پیمایش عوامل خطر بیماری‌های غیرواگیر، همزمان با سراسر کشور از ۱۱ اردیبهشت تا ۱۶ خرداد در فسا نیز به مرحله اجرا در آمده است.

مسوول واحد مبارزه با بیماریهای غیرواگیر گفت : طبق استاندارد سازمان جهانی بهداشت، انجام این پیمایش دارای سه گام خواهد بود و مرحله نخست پرسشگری توسط پرسشنامه استاندارد، معاینات فیزیکی شامل اندازه‌گیری وزن، قد و نمایه توده بدنی و سنجش‌های آزمایشگاهی شامل سنجش قند و کلسترول خون و میزان دفع سدیم از ادرار که مستلزم مراجعه کارشناسان بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی فسا به درب منازل می باشد.